ΚΟΣΜΟΣ

Εκνευρίστηκε ο Λούλα με τον Μπάιντεν επειδή ξέχασε να τον χαιρετήσει

Εκνευρίστηκε ο Λούλα με τον Μπάιντεν επειδή ξέχασε να τον χαιρετήσει
AP Photo/Susan Walsh

Η παράλειψη του Τζο Μπάιντεν να τον χαιρετήσει εκνεύρισε τον πρόεδρο της Βραζιλίας Λούλα ντα Σίλβα, σε κοινή ομιλία που είχαν για τα δικαιώματα των εργαζομένων.

Στην αρχή της εκδήλωσης των δύο ηγετών, ο Τζο Μπάιντεν φαίνεται να αγωνίζεται σε πρώτη φάση με τα ακουστικά της μεταφραστικής συσκευής του, κάτι που σύντομα υπέπεσε στην αντίληψη του Βραζιλιάνου προέδρου.

«Με ακούς, Πρόεδρε Μπάιντεν; Αυτή είναι μια ιστορική στιγμή για τη Βραζιλία και για τις ΗΠΑ», τον ρώτησε ο Βραζιλιάνος ηγέτης.

Όταν δεν απάντησε αμέσως, ο Λούλα ρώτησε ξανά: «Πρόεδρε Μπάιντεν, με ακούς;» Κάποια στιγμή, ο Μπάιντεν άφησε τα ακουστικά κάτω και ανασήκωσε τα φρύδια του απογοητευμένος.

Στο τέλος της ομιλίας ο Τζο Μπάιντεν φαίνεται να δίνει τα χέρια με τον Γενικό Διευθυντή της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας Γκίλμπερτ Χούνγκμπο, ο οποίος ανέβηκε στο βήμα μετά τους δύο ηγέτες, χαιρετώντας το κοινό και στη συνέχεια αποχωρώντας από τη σκηνή, χωρίς ωστόσο να χαιρετήσει τον Λούλα.

Από την πλευρά του ο Λούλα φαινόταν φανερά εκνευρισμένος και έκανε μια κίνηση με το χέρι του.

Παρά τα επιμέρους, οι δύο πρόεδροι συμφώνησαν να σφυρηλατήσουν μια ισχυρότερη σχέση, καθώς μίλησαν για τη δέσμευσή τους να δημιουργήσουν καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας και να διασφαλίσουν ότι οι εργαζόμενοι επωφελούνται από τη μετάβαση στην ψηφιακή και πράσινη ενέργεια.

Ο Μπάιντεν είπε ότι η συνεργασία μεταξύ των ΗΠΑ και της Βραζιλίας για τα δικαιώματα των εργαζομένων αφορά μόνο τα δύο έθνη προς το παρόν, αλλά και άλλα έθνη και οργανισμοί είναι επίσης ευπρόσδεκτοι να συμμετάσχουν.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ