Λίβανος: Ένταση στα σύνορα με το Ισραήλ μετά από «επίθεση σε περίπολο»
Ο στρατός του Λιβάνου ανακοίνωσε ότι εκτόξευσε δακρυγόνα εναντίον Ισραηλινών στρατιωτών, σε απάντηση για την επίθεση των τελευταίων με καπνογόνα στην περιοχή Μπάστρα, στον νότιο Λίβανο.
Οι ένοπλες δυνάμεις του Λιβάνου υποστηρίζουν στην ανακοίνωσή τους ότι οι Ισραηλινοί «παραβίασαν τη γραμμή υποχώρησης και έριξαν καπνογόνα σε μια περίπολο η οποία συνόδευε μια μπουλντόζα που ισοπέδωνε το ανάχωμα» το οποίο είχε κατασκευάσει το Ισραήλ στα βόρεια αυτής της γραμμής, στην Μπάστρα.
Η περίπολος «απάντησε στην επίθεση εκτοξεύοντας δακρυγόνα» και «αναγκάζοντας (τους Ισραηλινούς) να υποχωρήσουν στα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη».
Ο Αντρέα Τενέντι, ένας εκπρόσωπος της UNIFIL, της ειρηνευτικής δύναμης του ΟΗΕ στην περιοχή, είπε: «Υπήρξαν εντάσεις σήμερα. Η UNIFIL είναι σε επαφή με τις πλευρές για να περιοριστεί η ένταση και να προλάβουμε παρανοήσεις. Αυτή τη στιγμή είμαστε επί του πεδίου, παρακολουθούμε την κατάσταση και προσπαθούμε να επαναφέρουμε την ηρεμία».
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Λίβανος: Έξι νεκροί και 13 τραυματίες σε νέες συγκρούσεις στον παλαιστινιακό καταυλισμό Αΐν ελ Χελου
Μητσοτάκης για τους πυροβολισμούς στις ΗΠΑ: «Η βία δεν έχει θέση στη δημοκρατία»
12:36
Άγνωστος επιτέθηκε σε δύο άνδρες στο λόφο του Φιλοπάππου και εξαφανίστηκε - Τραυματίστηκαν ελαφρά
12:28
Η νέα Porsche Cayenne Electric Coupe είναι κομψή και μπορεί να είναι και πανίσχυρη
12:09
«Νόμιζα ότι είχε πέσει δίσκος στο πάτωμα»: Η πρώτη αντίδραση Τραμπ στο άκουσμα των πυροβολισμών - Τι του είπε η Μελάνια
12:06