Λίβανος: Ένταση στα σύνορα με το Ισραήλ μετά από «επίθεση σε περίπολο»
Ο στρατός του Λιβάνου ανακοίνωσε ότι εκτόξευσε δακρυγόνα εναντίον Ισραηλινών στρατιωτών, σε απάντηση για την επίθεση των τελευταίων με καπνογόνα στην περιοχή Μπάστρα, στον νότιο Λίβανο.
Οι ένοπλες δυνάμεις του Λιβάνου υποστηρίζουν στην ανακοίνωσή τους ότι οι Ισραηλινοί «παραβίασαν τη γραμμή υποχώρησης και έριξαν καπνογόνα σε μια περίπολο η οποία συνόδευε μια μπουλντόζα που ισοπέδωνε το ανάχωμα» το οποίο είχε κατασκευάσει το Ισραήλ στα βόρεια αυτής της γραμμής, στην Μπάστρα.
Η περίπολος «απάντησε στην επίθεση εκτοξεύοντας δακρυγόνα» και «αναγκάζοντας (τους Ισραηλινούς) να υποχωρήσουν στα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη».
Ο Αντρέα Τενέντι, ένας εκπρόσωπος της UNIFIL, της ειρηνευτικής δύναμης του ΟΗΕ στην περιοχή, είπε: «Υπήρξαν εντάσεις σήμερα. Η UNIFIL είναι σε επαφή με τις πλευρές για να περιοριστεί η ένταση και να προλάβουμε παρανοήσεις. Αυτή τη στιγμή είμαστε επί του πεδίου, παρακολουθούμε την κατάσταση και προσπαθούμε να επαναφέρουμε την ηρεμία».
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Λίβανος: Έξι νεκροί και 13 τραυματίες σε νέες συγκρούσεις στον παλαιστινιακό καταυλισμό Αΐν ελ Χελου
SPONSORED
Τασούλας για τον θάνατο του Γιώργου Σουφλιά: «Πάντα έθετε ως προτεραιότητα το καθήκον»
20:13
Ιρανός αξιωματούχος στο CNNi: Αποδέσμευση 24 δισ. δολαρίων για να προχωρήσει η συμφωνία με τις ΗΠΑ
20:04
Συνάντηση Μακρόν, Στάρμερ, Μερτς, Ζελένσκι την Κυριακή στο Λονδίνο για την Ουκρανία
19:55
Γαλλία: Η σορός που εντοπίστηκε ανήκει στην 11χρονη Λιανά που είχε εξαφανιστεί
19:45