ΚΟΣΜΟΣ

Φλόριντα: Σκότωσαν αλιγάτορα που έσερνε το πτώμα μιας γυναίκας

Φλόριντα: Σκότωσαν αλιγάτορα που έσερνε το πτώμα μιας γυναίκας
Αλιγάτορας (ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ) (AP PhotoLynne Sladky)

Ένα μεγάλο αλιγάτορα σκότωσαν οι Αρχές της Φλόριντα όταν διαπίστωσαν ότι προσπαθούσε να σύρει στο νερό το πτώμα μιας γυναίκας.

Η αστυνομία του Λάργκο, στην περιοχή Τάμπα Μπέι, ανέφερε ότι ανταποκρίθηκε στην κλήση ενός άνδρα που ανέφερε ότι είδε τον αρσενικό αλιγάτορα, μήκους περίπου τεσσάρων μέτρων, να έχει στο στόμα του «ανθρώπινα λείψανα» και σκότωσε το ζώο «χωρίς βαρβαρότητα», την Παρασκευή (22/9).

Είναι άγνωστο προς το παρόν αν η γυναίκα, η οποία ήταν ηλικίας 41 ετών, σκοτώθηκε από τον αλιγάτορα ή αν ο θάνατός της οφείλεται σε άλλα αίτια.

Από την έρευνα προέκυψε ότι η γυναία ήταν μια άστεγη. Σύμφωνα με την New York Post, η 41χρονη Σαμπρίνα Μπέκαμ είχε συλληφθεί περίπου δύο μήνες πριν τον τραγικό της θάνατο για παράνομη είσοδο σε υγροβιότοπο τις ίδιας περιοχής.

Τότε είχε αγνοήσει τότε τις προειδοποιητικές πινακίδες που απαγόρευσαν στην είσοδο και μετά τη σύλληψή της είχε αφεθεί ελεύθερη.

Ένας αυτόπτης μάρτυρας, ο Τζαμάρκους Μπάλαρντ, είπε σε τοπικά μέσα ενημέρωσης ότι είδε τον αλιγάτορα να τραβάει ένα πτώμα μέσα στο κανάλι και έτρεξε στον κοντινό πυροσβεστικό σταθμό για να ενημερώσει τις αρχές. Το ζώο «αντιστάθηκε με μανία» όταν προσπάθησαν να το πιάσουν και να το βγάλουν από το κανάλι, περνώντας ένα σχοινί στον λαιμό του και δένοντάς την άλλη άκρη του σε ένα φορτηγάκι. «Ήταν έτοιμοι να τον βγάλουν αλλά εκείνος άρχισε να σέρνει το φορτηγάκι στο νερό. Τότε πήραν ένα μακρύ κοντάρι, έβγαλαν το κεφάλι του από το νερό και τον πυροβόλησαν», περιέγραψε ο Μπάλαρντ.

Τον περασμένο Ιούλιο μια γυναίκα 69 ετών σκοτώθηκε από έναν αλιγάτορα ενώ είχε βγάλει βόλτα τον σκύλο της κοντά σε ένα κανάλι, δίπλα σε ένα γήπεδο του γκολφ στη Νότια Καρολίνα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ