ΚΟΣΜΟΣ

Βόρεια Κορέα προς ΟΗΕ: Στα πρόθυρα πυρηνικού πολέμου η κορεατική χερσόνησος

Βόρεια Κορέα προς ΟΗΕ: Στα πρόθυρα πυρηνικού πολέμου η κορεατική χερσόνησος
Ο πρεσβευτής της Βόρειας Κορέας στον ΟΗΕ Κιμ Σονγκ (AP Photo/Richard Drew)

Η κορεατική χερσόνησος βρίσκεται «στα πρόθυρα πυρηνικού πολέμου», προειδοποίησε σήμερα ο εκπρόσωπος της Βόρειας Κορέας στον ΟΗΕ, επιρρίπτοντας την ευθύνη στις «απερίσκεπτες μηχανορραφίες» των Ηνωμένων Πολιτειών.

«Η στρατιωτική κατάσταση στην κορεατική χερσόνησο και γύρω από αυτήν οδεύει προς το χείλος ενός πυρηνικού πολέμου» είπε ο πρεσβευτής της Πιονγκγιάνγκ, Κιμ Σονγκ, στην ομιλία του στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, ασκώντας δριμεία κριτική στην πολιτική που ακολουθεί η Ουάσινγκτον στη βορειοανατολική Ασία.

Ο Κιμ Σονγκ κατηγόρησε τις ΗΠΑ και τη Νότια Κορέα ότι δημιουργούν μια επικίνδυνη κατάσταση. Ως αποτέλεσμα, η χώρα του αναγκάζεται «να επιταχύνει την ανάπτυξη των δυνατοτήτων αυτοάμυνας», πρόσθεσε.

«Το 2023 έχει καταγραφεί ως μια εξαιρετικά επικίνδυνη χρονιά», συμπλήρωσε ο πρεσβευτής της Βόρειας Κορέας ενώπιον των εκπροσώπων των 193 κρατών του ΟΗΕ και πρόσθεσε:

«Η Λαϊκή Δημοκρατίας της Βόρειας Κορέας παραμένει σταθερή και αμετάβλητη στην αποφασιστικότητά της να υπερασπιστεί σθεναρά την εθνική κυριαρχία, τα συμφέροντα ασφάλειας και την ευημερία του λαού ενάντια στις εχθρικές απειλές από το εξωτερικό».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ