Ναγκόρνο Καραμπάχ: Στους 125 οι νεκροί από την έκρηξη σε δεξαμενή καυσίμων
Στους 125 ανέρχονται οι νεκροί από την έκρηξη και την πυρκαγιά που σημειώθηκε σε δεξαμενή καυσίμων στο Ναγκόρνο Καραμπάχ χθες Δευτέρα (25/6), μετέδωσε το πρακτορείο Interfax Azerbaijan επικαλούμενο το υπουργείο Υγείας της Αρμενίας.
Από την έκρηξη τραυματίστηκαν εκατοντάδες πολίτες δήλωσαν οι τοπικές αρμενικές αρχές. Σύμφωνα με το BBC σχεδόν 300 άνθρωποι εισήχθησαν σε νοσοκομεία, με δεκάδες από αυτούς να φέρονται σε κρίσιμη κατάσταση.
Τα πτώματα εκείνων που σκοτώθηκαν από την έκρηξη μεταφέρθηκαν στην Αρμενία, διευκρίνισε το πρακτορείο Interfax Azerbaijan.
Οι δυνάμεις του Αζερμπαϊτζάν έθεσαν υπό τον έλεγχό τους τον θύλακα την περασμένη εβδομάδα, έπειτα από μια επίθεση-αστραπή. Χιλιάδες Αρμένιοι κάτοικοι της περιοχής φεύγουν τις τελευταίες ημέρες, αναζητώντας καταφύγιο στην Αρμενία.
Η έκρηξη της Δευτέρας, τα αίτια της οποίας δεν έχουν διευκρινιστεί, σημειώθηκε σε έναν δρόμο κοντά στην πρωτεύουσα του Ναγκόρνο Καραμπάχ, το Στεπανακέρτ.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Έκρηξη στο Ναγκόρνο Καραμπάχ - Τουλάχιστον 20 οι νεκροί, πάνω από 290 τραυματίες
Αρμενία: Τουλάχιστον 2.900 πρόσφυγες πέρασαν στην Αρμενία από το Ναγκόρνο Καραμπάχ
SPONSORED
Ο Μασκ έχασε την μάχη από τον Άλτμαν στη νομική διαμάχη για την OpenAI
21:35
«Καμπανάκι» από τον Διεθνή Οργανισμό Εργασίας για τις επιπτώσεις της κρίσης στη Μέση Ανατολή
21:24
Τουρκία: Έξι νεκροί και οκτώ τραυματίες από την ένοπλη επίθεση - Ανθρωποκυνηγητό για τον δράστη
21:15
Κλείνει την πόρτα ο Τραμπ στην Τεχεράνη: «Καμία παραχώρηση - Το Ιράν ξέρει τι θα συμβεί σύντομα»
20:58