ΚΟΣΜΟΣ

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Ο Μπάιντεν έχει εκφράσει τη στήριξή του στην πώληση F-16 στην Τουρκία

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Ο Μπάιντεν έχει εκφράσει τη στήριξή του στην πώληση F-16 στην Τουρκία
AP Photo/J. Scott Applewhite, File

«Ο πρόεδρος Μπάιντεν έχει εκφράσει εδώ και καιρό τη στήριξή του στην πώληση F-16 στην Τουρκία», ανέφερε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ απαντώντας σε δηλώσεις που έκανε νωρίτερα την Τρίτη (26/9) ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγιπ Ερντογάν σχετικά με την παραίτηση του Αμερικανού Γερουσιαστή Ρόμπερτ Μενέντεζ και την αγορά F-16.

«Για λόγους πολιτικής, δεν επιβεβαιώνουμε ούτε σχολιάζουμε προτεινόμενες περιπτώσεις πώλησης όπλων μέχρις ότου ενημερωθεί επίσημα το Κογκρέσο. Ο πρόεδρος Μπάιντεν έχει εκφράσει εδώ και καιρό τη στήριξή του στην πώληση F-16 στην Τουρκία, πράγμα που θα συμβάλει στην ενίσχυση της αλληλοσυμβατότητας του ΝΑΤΟ», ανέφερε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ.

Νωρίτερα σήμερα, ο Τούρκος πρόεδρος, που έκανε τις δηλώσεις κατά την πτήση της επιστροφής από το Αζερμπαϊτζάν αναφέρθηκε και στην υπόθεση Μενέντεζ και το τι θα γίνει με τα F-16.

«Ένα από τα σημαντικότερα προβλήματά μας σχετικά με τα F-16 ήταν οι δραστηριότητες του Αμερικανού γερουσιαστή Μενέντεζ εναντίον της χώρας μας. Ο υπουργός Εξωτερικών μας θα παρακολουθεί στενά τη διαδικασία... Η απεμπλοκή του Μενέντεζ μας δίνει ένα πλεονέκτημα, αλλά το θέμα των F-16 δεν είναι ένα θέμα που εξαρτάται μόνο από τον Μενέντεζ» τόνισε χαρακτηριστικά ο Τούρκος πρόεδρος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ