Τουρκία: Συνεδριάζει το Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας - Ποια είναι τα θέματα της ατζέντας
Ανανεώθηκε:
Το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας της Τουρκίας συνέρχεται σήμερα Πέμπτη (28/9) για πρώτη φορά μετά από δύο μήνες υπό τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
Η ατζέντα περιλαμβάνει την καταπολέμηση της τρομοκρατίας και τις περιφερειακές και διεθνείς εξελίξεις.
Μεταξύ άλλων θα συζητηθούν οι εξελίξεις στο Αιγαίο, την Κύπρο και την Ανατολική Μεσόγειο και ειδικότερα οι προσπάθειες για την προστασία των δικαιωμάτων της Τουρκίας και της ΤΔΒΚ που απορρέουν από το διεθνές δίκαιο στην Ανατολική Μεσόγειο.
Θα συζητηθούν επίσης οι εξελίξεις στο Ναγκόρκο Καραμπάχ, οι επιχειρήσεις στο Ιράκ και τη βόρεια Συρία αλλά και ο πόλεμος στην Ουκρανία.
Αξίζει να σημειωθεί ότι στη συνεδρίαση θα συμμετάσχουν για πρώτη φορά ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού στρατηγός Μετίν Γκιουράκ, ο διοικητής των χερσαίων δυνάμεων στρατηγός Σελτζούκ Μπαϊρακτάρογλου και ο διοικητής των αεροπορικών δυνάμεων στρατηγός Ζιγιά Τζεμάλ Καντίογλου.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ερντογάν: Η απεμπλοκή Μενέντεζ μας δίνει πλεονέκτημα για τα F16 - Ζητά αναγνώριση του ψευδοκράτους
SPONSORED
GAIA-X Accelerator: 160+ ελληνικές επιχειρήσεις χτίζουν το ψηφιακό οικοσύστημα του αύριο
12:02
Παγκόσμιος συναγερμός ΠΟΥ για την επιδημία Έμπολα στο Κονγκό: 91 θάνατοι και 350 ύποπτα κρούσματα
12:00
Η Ryanair προετοιμάζεται για το σενάριο «Αρμαγεδδών» - Ποιοι δεν θα επιβιώσουν από την κρίση
11:51
Τροχαίο δυστύχημα στη Ρόδο: «Μας προσπέρασε με ιλιγγιώδη ταχύτητα» - Τι περιγράφει μάρτυρας
11:50