Ο στρατάρχης Χάφταρ συναντήθηκε με τον πρόεδρο Πούτιν στη Μόσχα
Ανανεώθηκε:
Ο ισχυρός άνδρας της ανατολικής Λιβύης, στρατάρχης Χαλίφα Χάφταρ, έγινε δεκτός σήμερα από τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν στη Μόσχα, ανακοίνωσαν οι Αραβικές Ένοπλες Δυνάμεις της Λιβύης (LAAF) και το Κρεμλίνο.
Ο στρατάρχης Χάφταρ «συνομίλησε με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν και τον υπουργό Άμυνας της Ρωσίας Σεργκέι Σοϊγκού στη ρωσική πρωτεύουσα», ανέφεραν οι LAAF στο Facebook χωρίς άλλες διευκρινίσεις.
Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ είπε ότι «συζητήθηκε η κατάσταση στη Λιβύη και την περιοχή», σύμφωνα με ρωσικά ειδησεογραφικά πρακτορεία.
Αυτή ήταν η πρώτη συνάντησή τους από το 2019.
Ο Χάφταρ έφτασε την Τρίτη στη Μόσχα και συναντήθηκε με τον υφυπουργό Άμυνας Γιουνούς-Μπεκ Γιεφκούροφ, ο οποίος έχει επισκεφτεί πολλές φορές την ανατολική Λιβύη το τελευταίο διάστημα. Η πιο πρόσφατη ήταν στις 17 Σεπτεμβρίου στη Βεγγάζη, λίγες ημέρες μετά τις καταστροφικές πλημμύρες που στοίχισαν τη ζωή σε χιλιάδες ανθρώπους στην πόλη Ντέρνα.
Η Μόσχα διατηρεί στενές σχέσεις με τον Χάφταρ, ο οποίος είχε καταφύγει στη βοήθεια των μισθοφόρων της οργάνωσης Βάγκνερ κατά την αποτυχημένη προσπάθειά του να καταλάβει την πρωτεύουσα Τρίπολη, πριν από τρία χρόνια. Μετά τη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός, τον Οκτώβριο του 2020, εκατοντάδες μέλη της Βάγκνερ παρέμειναν στην ανατολική και τη νότια Λιβύη, όμως άλλοι έφυγαν προς το Μάλι ή στην Ουκρανία, για να πολεμήσουν στο πλευρό του ρωσικού στρατού.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Λιβύη: Ο γιος του Χαλίφα Χάφταρ αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να διεκδικήσει την προεδρία
Λιβύη: Ο Χαφτάρ ζητά κυβέρνηση τεχνοκρατών για να πάει σε εκλογές η χώρα
Tροχαίο στις Μοίρες: Σε σοβαρή κατάσταση 78χρονος μετά από σύγκρουση Ι.Χ. με μηχανή
19:58
Το Ισραήλ είναι η πρώτη χώρα στον κόσμο που αναγνώρισε επισήμως την Σομαλιλάνδη - Ποιοι αντιδρούν
19:49
Συρία: Ανέλαβε την επίθεση κατά τεμένους μια μικρή σουνιτική εξτρεμιστική οργάνωση
19:37
Politico: Γιατί ο πράσινος κανόνας της ΕΕ για τα αυτοκίνητα θα είναι εφιάλτης για την Κύπρο
19:29