ΚΟΣΜΟΣ

Πλημμύρες στην Νέα Υόρκη: Ολικό «μπλακ άουτ» με εγκλωβισμένους πολίτες σε δρόμους - λίμνες

Πλημμύρες στην Νέα Υόρκη: Ολικό «μπλακ άουτ» με εγκλωβισμένους πολίτες σε δρόμους - λίμνες
Ένας άνδρας καθαρίzει μια αποχέτευση στα νερά της πλημμύρας, στο Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης. AP/Jake Offenhartz

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε η Νέα Υόρκη, έπειτα από τα ακραία καιρικά φαινόμενα που την πλήττουν και προκάλεσαν σοβαρές πλημμύρες και πλήθος καταστροφών σε όλη την πολιτεία.

Συγκεκριμένα, η κακοκαιρία έχει προκαλέσει σοβαρό «μπλακ άουτ» στην πόλη, καθώς η άνοδος των υδάτων διέκοψε τις μετακινήσεις και εγκλώβισε ανθρώπους σε αυτοκίνητα και σπίτια.

Ολόκληρες γραμμές του μετρό έκλεισαν, μεγάλοι οδικοί άξονες μετατράπηκαν σε λίμνες, ενώ τα παιδιά οδηγήθηκαν σε πάνω ορόφους των πλημμυρισμένων σχολείων.

Η κυβερνήτης της Νέας Υόρκης κάλεσε τους κατοίκους να μείνουν στα σπίτια τους, ενώ προειδοποίησε όσους ζουν σε υπόγεια να προετοιμαστούν για τα χειρότερα. Οι αξιωματούχοι ζήτησαν από τους κατοίκους να μην υποτιμήσουν την καταιγίδα, προειδοποιώντας για κινδύνους.

Κατά τη διάρκεια της ημέρας, οι κάτοικοι λάμβαναν ειδοποιήσεις από τα κινητά τους τηλέφωνα από την μετεωρολογική υπηρεσία, που τους προειδοποιούσε για επικείμενες πλημμύρες. Η προειδοποίηση παρέμεινε σε ισχύ μέχρι το βράδυ. Ωστόσο, οι αρχές κάλεσαν τους πολίτες να μην οδηγούν παρότι η καταιγίδα βρισκόταν σε ύφεση.

Όλη την ημέρα, σε πολλούς σταθμούς του μετρό δημιουργήθηκαν καταρράκτες με νερό, με τα δρομολόγια να διακόπτονται ακόμη και σε μεγάλους κόμβους όπως το Barclays Center.

Ο πρόεδρος της Μητροπολιτικής Αρχής Μεταφορών δήλωσε ότι η Νέα Υόρκη μέχρι το τέλος της ημέρας δέχθηκε όση βροχή συνήθως δέχεται σε διάστημα τριών μηνών. Μέχρι το βράδυ της Παρασκευής, ο ποταμός Μπρονξ είχε φτάσει τα 4,9 πόδια και κινδύνευε να σπάσει τις όχθες του.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ