ΚΟΣΜΟΣ

Έκρηξη στην Τουρκία: Καρέ - καρέ η στιγμή της ανατίναξης του βομβιστή

Έκρηξη στην Τουρκία: Καρέ - καρέ η στιγμή της ανατίναξης του βομβιστή
Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις της Τουρκίας στο σημείο της έκρηξης AP Photo/Ali Unal

Νέο βίντεο που δημοσιεύθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης καταγράφει τη στιγμή, που ο βομβιστής της επίθεσης στην Άγκυρα, κατεβαίνει από το όχημα, κρατώντας στα χέρια του εκρηκτικό μηχανισμό, προχωρά μπροστά στην είσοδο του υπουργείο Εσωτερικών και εκρήγνυται 

Νωρίτερα, στο φως της δημοσιότητας βγήκαν πλάνα από πιο μακρινή απόσταση, που καταγράφουν ανθρώπους να τρέχουν πανικόβλητοι μόλις σημειώνεται η έκρηξη.

Στο μεταξύ, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών, Αλί Γερλικαγιά, από την επίθεση τραυματίστηκαν ελαφρά δύο αστυνομικοί, ενώ ο ένας δράστης ανατινάχθηκε και ο δεύτερος «εξουδετερώθηκε».

Την είδηση έκανε γνωστή ο υπουργός σε ανάρτησή του στο X (πρώην Twitter), σύμφωνα με τον οποίο, περίπου στις 09.30 το πρωί «δύο τρομοκράτες που ήρθαν με επαγγελματικό όχημα μπροστά από την πύλη εισόδου της Γενικής Διεύθυνσης Ασφαλείας του Υπουργείου Εσωτερικών, πραγματοποίησαν βομβιστική επίθεση», όπως μεταδίδει το CNN Turk.

«Εύχομαι γρήγορη ανάρρωση στους ήρωές μας» συμπληρώνει στην ανάρτηση ο υπουργός Εσωτερικών, ενώ τονίζει «ο άγωνας μας θα συνεχιστεί μέχρι να εξουδετερωθεί και ο τελευταίος τρομοκράτης».

Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες, πριν την έκρηξη ακούστηκαν τέσσερις πυροβολισμοί.

Στο σημείο έχουν σπεύσει πολλά οχήματα της αστυνομίας και ασθενοφόρα, καθώς και πυροτεχνουργοί, για να εξετάσουν το όχημα με το οποίο έφτασαν οι τρομοκράτες μπροστά από το υπουργείο.

H Γενική Εισαγγελία της Άγκυρας ξεκινά έρευνα για τη διερεύνηση του περιστατικού. Το Ειρηνοδικείο της Άγκυρας εξέδωσε απαγόρευση πρόσβασης και απαγόρευση δημοσίευσης της έρευνας αυτής.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ