ΚΟΣΜΟΣ

Ερντογάν: Οι τρομοκράτες δεν θα επιτύχουν τους σκοπούς τους - Δεν περιμένω τίποτα από την ΕΕ

Ερντογάν: Οι τρομοκράτες δεν θα επιτύχουν τους σκοπούς τους - Δεν περιμένω τίποτα από την ΕΕ
Ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν AP Photo/Pavel Golovkin

«Οι τρομοκράτες δεν θα επιτύχουν ποτέ τους σκοπούς τους», δήλωσε σήμερα ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ενώπιον του κοινοβουλίου, μερικές ώρες μετά τη βομβιστική επίθεση μπροστά από το υπουργείο Εσωτερικών στην Άγκυρα.

«Οι κακούργοι που απειλούν την ειρήνη και την ασφάλεια των πολιτών δεν πέτυχαν τους σκοπούς τους και δεν θα τους επιτύχουν ποτέ», είπε, μετά τον τραυματισμό δύο αστυνομικών στην επίθεση, κατά την οποία οι δύο επιτιθέμενοι σκοτώθηκαν.

«Η Τουρκία δεν περιμένει πλέον τίποτα από την Ευρωπαϊκή Ένωση που μας έκανε να υπομένουμε στην πόρτα της 40 χρόνια», είπε σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο Τούρκος πρόεδρος.

«Τηρήσαμε όλες τις υποσχέσεις που έχουμε δώσει στην ΕΕ, όμως εκείνοι δεν τήρησαν σχεδόν καμία δική τους», είπε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατά την έναρξη της νέας κοινοβουλευτικής περιόδου, προσθέτοντας πως δεν πρόκειται να ανεχθεί «νέες απαιτήσεις ή όρους στη διαδικασία ένταξης» της Τουρκίας.

Καρέ - καρέ η στιγμή της ανατίναξης του βομβιστή

Νέο βίντεο που δημοσιεύθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης καταγράφει τη στιγμή, που ο βομβιστής της επίθεσης στην Άγκυρα, κατεβαίνει από το όχημα, κρατώντας στα χέρια του εκρηκτικό μηχανισμό, προχωρά μπροστά στην είσοδο του υπουργείο Εσωτερικών και εκρήγνυται.

Νωρίτερα, στο φως της δημοσιότητας βγήκαν πλάνα από πιο μακρινή απόσταση, που καταγράφουν ανθρώπους να τρέχουν πανικόβλητοι μόλις σημειώνεται η έκρηξη.

Στο μεταξύ, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών, Αλί Γερλικαγιά, από την επίθεση τραυματίστηκαν ελαφρά δύο αστυνομικοί, ενώ ο ένας δράστης ανατινάχθηκε και ο δεύτερος «εξουδετερώθηκε».

Την είδηση έκανε γνωστή ο υπουργός σε ανάρτησή του στο X (πρώην Twitter), σύμφωνα με τον οποίο, περίπου στις 09.30 το πρωί «δύο τρομοκράτες που ήρθαν με επαγγελματικό όχημα μπροστά από την πύλη εισόδου της Γενικής Διεύθυνσης Ασφαλείας του Υπουργείου Εσωτερικών, πραγματοποίησαν βομβιστική επίθεση», όπως μεταδίδει το CNN Turk.

«Εύχομαι γρήγορη ανάρρωση στους ήρωές μας» συμπληρώνει στην ανάρτηση ο υπουργός Εσωτερικών, ενώ τονίζει «ο άγωνας μας θα συνεχιστεί μέχρι να εξουδετερωθεί και ο τελευταίος τρομοκράτης».

Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες, πριν την έκρηξη ακούστηκαν τέσσερις πυροβολισμοί.

Στο σημείο έχουν σπεύσει πολλά οχήματα της αστυνομίας και ασθενοφόρα, καθώς και πυροτεχνουργοί, για να εξετάσουν το όχημα με το οποίο έφτασαν οι τρομοκράτες μπροστά από το υπουργείο.

H Γενική Εισαγγελία της Άγκυρας ξεκινά έρευνα για τη διερεύνηση του περιστατικού. Το Ειρηνοδικείο της Άγκυρας εξέδωσε απαγόρευση πρόσβασης και απαγόρευση δημοσίευσης της έρευνας αυτής.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ