Ναγκόρνο Καραμπάχ: Για πρώτη φορά σε 30 χρόνια έφθασε αποστολή του ΟΗΕ στην περιοχή
Αποστολή του ΟΗΕ έφθασε σήμερα στο Ναγκόρνο Καραμπάχ, για πρώτη φορά εδώ και τρεις δεκαετίες, όπως ανακοίνωσε το Αζερμπαϊτζάν, την ώρα που η πλειονότητα του τοπικού αρμενικού πληθυσμού εγκατέλειψε τον θύλακα μετά την ανακατάληψή του από το Μπακού.
Εκπρόσωπος της αζερικής προεδρίας δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο (AFP) πως η αποστολή του ΟΗΕ έφθασε «το πρωί της Κυριακής» [σήμερα], με κύρια αποστολή να αποτιμήσει τις ανθρωπιστικές ανάγκες επί τόπου.
Νωρίτερα, ο ΟΗΕ ανακοίνωσε πως είχε λάβει το πράσινο φως για να στείλει, αυτό το Σαββατοκύριακο, μια αποστολή στην περιοχή.
Οι Αρμένιοι του Ναγκόρνο Καραμπάχ, που ασκούσαν τον έλεγχο του θύλακα επί τρεις δεκαετίες, συνθηκολόγησαν και δέχθηκαν να καταθέσουν τα όπλα την περασμένη εβδομάδα έπειτα από μία επίθεση-αστραπή του Αζερμπαϊτζάν με στόχο την ανακατάληψη της περιοχής αυτής.
Συνολικά, σχεδόν 600 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους μετά τη στρατιωτική αυτή επίθεση. Στις μάχες σκοτώθηκαν περίπου 200 στρατιώτες από κάθε στρατόπεδο.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ναγκόρνο Καραμπάχ: Το Μπακού αντικρούει κάθε κατηγορία περί βιαιοπραγιών κατά του άμαχου πληθυσμού
Αζερμπαϊτζάν: Αζέρος στρατιώτης σκοτώθηκε στα σύνορα με την Αρμενία
SPONSORED
Πρόστιμο 270.000 ευρώ σε 55χρονο που εγκατέλειψε γατάκια σε οικόπεδο στη Θεσσαλονίκη
12:25
Λοτζ: Η πιο «λιντσική» πόλη του κόσμου που μάγεψε τον Ντέιβιντ Λιντς
12:22
Τι βρέθηκε στο σπίτι που νοίκιαζε ο 37χρονος στα Πατήσια:Ο στρατολόγος της Χαμάς και οι διασυνδέσεις
12:13
Τροχαίο δυστύχημα στον Περιφερειακό Θεσσαλονίκης – Νεκρός 56χρονος οδηγός
12:08