Καναδάς: Αρκούδα επιτέθηκε και σκότωσε δύο περιπατητές στο πάρκο της Αλμπέρτα
Δύο περπατητές εντοπίστηκαν νεκροί στο Εθνικό Πάρκο Μπανφ της Αλμπέρτα, έπειτα από επίθεση που δέχτηκαν από αρκούδα γκρίζλι, σύμφωνα με την ανακοίνωση της υπηρεσίας Πάρκων του Καναδά.
Συγκεκριμένα η Parks Canada σε ανακοίνωσή, γνωστοποίησε ότι έλαβε ειδοποίηση αργά την Παρασκευή από μια συσκευή GPS που υποδεικνύε ότι σημειώθηκε επίθεση αρκούδας στο Εθνικό Πάρκο, στην κοιλάδα του ποταμού Red Deer.
Οι καιρικές συνθήκες εκείνη τη στιγμή δεν επέτρεψαν τη χρήση ελικοπτέρου, με αποτέλεσμα η ομάδα ανταπόκρισης να ταξιδέψει πεζή όλη τη νύχτα στην τοποθεσία, όπου εντόπισε τα δύο θύματα.
Η ομάδα προχώρησε σε ευθανασία στην αρκούδα που είχε επιθετική συμπεριφορά. Η περιοχή έχει αποκλειστεί. Το Εθνικό Πάρκο Μπανφ, το οποίο προσελκύει περισσότερους από τέσσερα εκατομμύρια τουρίστες κάθε χρόνο, φιλοξενεί τόσο γκρίζλι όσο και μαύρες αρκούδες.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ιαπωνία: Λύκοι - ρομπότ κρατούν μακριά τις αρκούδες από τις πόλεις
Φλώρινα: Λαθροκυνηγός πυροβόλησε και σκότωσε αρκουδάκι λίγων μηνών
Συντριβή Falcon 50 στην Τουρκία: Επιβεβαίωσε και η Άγκυρα για τη νεκρή Ελληνίδα αεροσυνοδό
18:38
«Άφησε το κινητό και έφυγε»: Αγωνία για τον αγνοούμενο διοικητή πυροσβεστικής στις Σέρρες
18:29
Συντριβή λίαρ τζετ στην Τουρκία: Σε ουδέτερη χώρα η ανάλυση του μαύρου κουτιού
18:19
Νέες παραβιάσεις από τουρκικά αεροσκάφη στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο
18:10