ΚΟΣΜΟΣ

Tουρκία: Συνελήφθησαν 90 άτομα ως ύποπτα για σχέσεις με το PKK - Εικόνες από τις συλλήψεις

Tουρκία: Συνελήφθησαν 90 άτομα ως ύποπτα για σχέσεις με το PKK - Εικόνες από τις συλλήψεις
Φωτογραφία αρχείου AΠE-MΠE/EΡA/MERT CAKIR

Η τουρκική αστυνομία συνέλαβε χθες, Δευτέρα (02/10) περίπου 90 άτομα σε 18 επαρχίες σε όλη την Τουρκία, ως ύποπτα για σχέσεις με το παράνομο Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK), ανέφεραν κρατικά μέσα ενημέρωσης.

Οι επιχειρήσεις, οι οποίες επικεντρώθηκαν στη νοτιοανατολική τουρκική επαρχία Σανλιούρφα, πραγματοποιήθηκαν αφού το PKK ανέλαβε την ευθύνη για τη βομβιστική επίθεση που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή στην Άγκυρα.

«Εξουδετερώσαμε» πολλούς Κούρδους μαχητές στο βόρειο Ιράκ

Υπενθυμίζεται ότι ο τουρκικός στρατός εξαπέλυσε αργά το βράδυ της Κυριακής (01/10) αεροπορικούς βομβαρδισμούς εναντίον στόχων που συνδέονται με το Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK) στο βόρειο Ιράκ, με το υπουργείο Άμυνας της Τουρκίας να υποστηρίζει ότι εξουδετέρωσε πολλούς Κούρδους μαχητές και ότι κατέστρεψε τις αποθήκες και τα καταφύγιά τους.

Οι τουρκικοί βομβαρδισμοί ήρθαν ως αντίποινα, λίγες ώρες αφότου δύο δράστες πυροδότησαν βόμβα κοντά σε κυβερνητικά κτήρια στην πρωτεύουσα της Τουρκίας, Άγκυρα το πρωί της ίδιας μέρας. Το PKK -το οποίο έχει χαρακτηριστεί τρομοκρατική οργάνωση από την Τουρκία, τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ευρωπαϊκή Ένωση- ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση αυτοκτονίας. Και οι δύο δράστες σκοτώθηκαν, ενώ δύο αστυνομικοί τραυματίστηκαν, όμως η ζωή τους δεν διατρέχει κίνδυνο.

«Συνολικά 20 στόχοι καταστράφηκαν, αποτελούμενοι από σπήλαια, καταφύγια και αποθήκες που χρησιμοποιούσε η αυτονομιστική τρομοκρατική οργάνωση», ανέφερε το τουρκικό υπουργείο, προσθέτοντας ότι πολλοί μαχητές «εξουδετερώθηκαν».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ