ΚΟΣΜΟΣ

Γιαγιά 104 ετών έκανε ελεύθερη πτώση για να μπει στο Βιβλίο Γκίνες

Γιαγιά 104 ετών έκανε ελεύθερη πτώση για να μπει στο Βιβλίο Γκίνες
Η Ντόροθι Χόφνερ πραγματοποίησε πτώση από τα 4.100 μέτρα δεμένη σε πιστοποιημένο εκπαιδευτή της Ένωσης Αλεξιπτωτιστών των ΗΠΑ Daniel Wilsey via AP

Μια 104χρονη γυναίκα από το Σικάγο ελπίζει να πιστοποιηθεί ως το γηραιότερο άτομο που έχει κάνει ποτέ ελεύθερη πτώση με αλεξίπτωτο, αφού άφησε τον περιπατητήρα της  στο έδαφος και πραγματοποίησε άλμα tandem στο βόρειο Ιλινόις.

«Η ηλικία είναι απλώς ένας αριθμός», είπε η Ντόροθι Χόφνερ στο πλήθος που την επευφημούσε, λίγα λεπτά αφότου ακούμπησε το έδαφος την περασμένη Κυριακή (1/10) στο Skydive Chicago στην Οτάβα, περίπου 140 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Σικάγο, σύμφωνα με τον Guardian.

Το παγκόσμιο ρεκόρ Γκίνες για τον γηραιότερο άνθρωπο που πραγματοποίησε ελεύθερη πτώση με αλεξίπτωτο κατέκτησε τον Μάιο του 2022 η 103χρονη Linnéa Ingegärd Larsson από τη Σουηδία. Και τώρα το Skydive Chicago επιχειρεί να πιστοποιήσει την πτώση της Χόφνερ ως νέο ρεκόρ Γκίνες.

Αυτή ήταν η δεύτερη ελεύθερη πτώση για τη Χόφνερ. Πραγματοποίησε την πρώτη όταν ήταν 100 ετών. Τότε είχε χρειαστεί να την σπρώξουν για να πέσει από το αεροπλάνο, αλλά την περασμένη Κυριακή ήταν αυτή που οδήγησε τον πιστοποιημένο εκπαιδευτή της Ένωσης Αλεξιπτωτιστών των ΗΠΑ, με τον οποίο ήταν δεμένη, προς την πίσω πόρτα του αεροπλάνου, όταν αυτή άνοιξε σε ύψος 4.100 μέτρων.

Η βουτιά διήρκεσε επτά λεπτά, συμπεριλαμβανομένης της αργής καθόδου του αλεξίπτωτου της στο έδαφος. Φίλοι έσπευσαν της δώσουν συγχαρητήρια, ενώ κάποιος έφερε τον κόκκινο περιπατητήρα της. «Ήταν υπέροχα εκεί πάνω», ήταν τα πρώτα της λόγια.

Η Χόφνερ, που τον Δεκέμβριο θα κλείσει τα 105, έχει ήδη στο μυαλό της την επόμενη πρόκληση: μια βόλτα με αερόστατο. «Δεν έχω μπει ποτέ σε ένα από αυτά», είπε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ