ΚΟΣΜΟΣ

Νέα Υόρκη: Σώα εντοπίστηκε η 9χρονη - Το αποτύπωμα σε σημείωμα για λύτρα έδειξε τον ύποπτο

Νέα Υόρκη: Σώα εντοπίστηκε η 9χρονη - Το αποτύπωμα σε σημείωμα για λύτρα έδειξε τον ύποπτο
Family photo via AP

Η Σαρλότ Σένα, το εννιάχρονο κορίτσι που εξαφανίστηκε από πάρκο της Νέας Υόρκης, βρέθηκε και είναι «καλά στην υγεία του», ανακοίνωσε η αστυνομία.

Υπο κράτηση ως ύποπτος για την εξαφάνισή της είνα ο Κρεγκ Νέλσον Ρος Τζούνιορ, 47 ετών, δήλωσε την Τρίτη (3/10) σε συνέντευξη Τύπου η κυβερνήτης της πολιτείας της Νέας Υόρκης Κάθι Χότσουλ.

Η μικρή είχε εξαφανιστεί ενώ οδηγούσε το ποδήλατό της το βράδυ του περασμένου Σαββάτου στο Moreau Lake State Park, περίπου 60 χιλιόμετρα βόρεια του Albany.

Οι γονείς της και κατασκηνωτές άρχισαν να την αναζητούν, αφού άργησε να επιστρέψει ερευνόντας την περιοχή.

Η κυβερνήτης της Νέας Υόρκης είπε ότι οι αξιωματούχοι εντόπισαν ένα δακτυλικό αποτύπωμα σε ένα σημείωμα λύτρων που είχε παραδοθεί στην οικογένεια. Από αυτά εντόπισαν και παρακολουθούσαν το τροχόσπιτο που έμενε ο ύποπτος σε βάρος του οποίου συγκεντρώθηκαν στοιχεία από το 1999 μετά από ένα περιστατικό με οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ.

Πρόσθεσε, αφού αναγνωρίστηκαν τα αποτυπώματα στο σημείωμα, η αστυνομία μπήκε στο σπίτι του υπόπτου και βρήκαν την Σάρλοτ κρυμμένη σε ένα ντουλάπι.

«Ήξερε ότι διασώθηκε. Ήξερε ότι ήταν σε ασφαλή χέρια», είπε η κυβερνήτης προσθέτοντας ότι το κορίτσι έχει επανενωθεί με την οικογένειά της.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ