ΚΟΣΜΟΣ

Πόλεμος στο Ισραήλ: Η Χαμάς χρησιμοποιεί αμάχους ως ανθρώπινες ασπίδες

Πόλεμος στο Ισραήλ: Η Χαμάς χρησιμοποιεί αμάχους ως ανθρώπινες ασπίδες
Βομβαρδισμένο κτήριο στη Γάζα AP Photo/Adel Hana

Τους μαχητές της Χαμάς για χρήση αμάχων ως «ανθρώπινες ασπίδες» κατηγόρησαν οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις. 

Στην ίδια ανάρτησή τους στην πλατφόρμα X (πρώην Twitter) ο ισραηλινός στρατός υποστήριξε ότι η Χαμάς «κρύβει τρομοκρατική υποδομή σε περιοχές αμάχων» στη Λωρίδα της Γάζας.

Σε ένα κατάλογο με «εγκλήματα πολέμου της Χαμάς», που αναρτήθηκε στο ίδιο μέσο κοινωνικής δικτύωσης, οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις δηλώνουν επίσης πως η Χαμάς συμμετέχει σε «βεβήλωση και ακρωτηριαμό νεκρών», «εσκεμμένους φόνους αμάχων» και «απαγωγή και ομηρεία αμάχων».

Η Χαμάς, η οποία κυβερνά τη Λωρίδα της Γάζας, επιτέθηκε αιφνιδιαστικά το πρωί του Σαββάτου (9/10) στο Ισραήλ. Ένοπλοι Παλαιστίνιοι εισήλθαν στο Ισραήλ από την ξηρά, τη θάλασσα και τον αέρα. Η παλαιστινιακή οργάνωση, η οποία έχει χαρακτηριστεί τρομοκρατική από την Ευρωπαϊκή Ένωση, τις Ηνωμένες Πολιτείες και το Ισραήλ, έχει έκτοτε εκτοξεύσει χιλιάδες ρουκέτες εναντίον του Ισραήλ. Η χώρα απάντησε με αντεπιθέσεις.

Η Χαμάς σκότωσε εκατοντάδες Ισραηλινούς και απήγαγε περισσότερους από 100 ανθρώπους, περιλαμβανομένων γυναικών, παιδιών και ηλικιωμένων, και τους έχει μεταφέρει στη Λωρίδα της Γάζας, σύμφωνα με το Ισραήλ. Σε απάντηση, η ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία ξεκίνησε να βομβαρδίζει στόχους της Χαμάς στο θύλακα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ