ΚΟΣΜΟΣ

Εντοπίστηκαν 1.500 νεκροί μαχητές της Χαμάς εντός Ισραήλ

Εντοπίστηκαν 1.500 νεκροί μαχητές της Χαμάς εντός Ισραήλ
(AP Photo/Ohad Zwigenberg)

Τουλάχιστον 1.500 μαχητές της Χαμάς εντοπίστηκαν νεκροί εντός Ισραήλ, όπως ανακοινώθηκε από πλευράς του ισραηλινού στρατού. 

Την ίδια ώρα, ανακοινώθηκε ότι το Ισραήλ έχει επανακτήσει τον έλεγχο στα νότια της χώρας, μετά από την αιφνιδιαστική επίθεση της Χαμάς.

Ο εκπρόσωπος του στρατού Richard Hecht δήλωσε πως κανένας μαχητής της Χαμάς δεν έχει περάσει στα ισραηλινά εδάφη από το βράδυ της Δευτέρας, ωστόσο το ενδεχόμενο αυτό δεν μπορεί και να αποκλειστεί.

Όπως έγινε γνωστό, επίσης, σφραγίστηκε σε ένα μεγάλο βαθμό το τμήμα της Γάζας από το οποίο πέρασαν οι μαχητές της Χαμάς στο νότιο Ισραήλ, καθώς και ότι κατά τη διάρκεια της νύχτας έπληξε περισσότερους από 200 στόχους στη Γάζα.

Η εξέλιξη αυτή ανοίγει το δρόμο για την πραγματοποίηση χερσαίας επιχείρησης, αν και όποτε αποφασιστεί, από τους Ισραηλινούς στον απόηχο της υπόσχεσης του Ισραηλινού πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου ότι αυτό που θα πάθουν θα τους συνετίσει «για πολλές γενιές» αλλά και τη δήλωση της Χαμάς που ότι θα εκτελεί ομήρους αν συνεχιστούν οι ισραηλινοί βομβαρδισμοί.

Στη Γάζα περισσότεροι από 137.000 άνθρωποι έχουν αναζητήσει καταφύγιο από τα ισραηλινά πλήγματα σε καταφύγια έκτακτης ανάγκης του ΟΗΕ στη Γάζα.

Τα καταφύγια είναι κατά 90% γεμάτα, δήλωσε η υπηρεσία αρωγής του ΟΗΕ.

Την ίδια στιγμή, ο ισραηλινός στρατός ενισχύει την στρατιωτική του παρουσία στα βόρεια στα σύνορα με το Λίβανο, στέλνοντας χιλιάδες στρατιώτες μετά από τις συγκρούσεις στην διαφιλονικούμενη περιοχή.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ