ΚΟΣΜΟΣ

Οι ΗΠΑ θέλουν να απεγκλωβίσουν Αμερικανούς και Παλαιστίνιους από τη Γάζα

Οι ΗΠΑ θέλουν να απεγκλωβίσουν Αμερικανούς και Παλαιστίνιους από τη Γάζα
Σχέδιο για να απομακρύνουν Αμερικανούς και Παλαιστίνιους από τη Γάζα επεξεργάζονται οι Αμερικανοί AP Photo/Hassan Eslaiah

Σχέδιο για την εκκένωση Παλαιστινίων πολιτών και Αμερικανών που βρίσκονται στη Γάζα επεξεργάζονται οι ΗΠΑ μαζί με άλλες χώρες. 

Στόχος, όπως ανέφερε την Τετάρτη (11/10) το NBC, επικαλούμενο ανώτερους κυβερνητικούς αξιωματούχους είναι να τους εκκενώσουν όλους μέσω ενός νότιου διαδρόμου που οδηγεί στην Αίγυπτο και για το λόγο αυτό βρίσκονται ήδη σε διαπραγματεύσεις με άλλες χώρες για την υλοποίηση του εν λόγω σχεδίου.

Η αποκάλυψη γίνεται, ενώ το Ισραήλ μετρά 1200 νεκρούς από το πρωί του Σαββάτου και οι Παλαιστίνιοι 950, καθώς ο νότιος διάδρομος θα παρέχει μία δίοδο διαφυγής στους αθώους πολίτες που βρίσκονται σε διασταυρούμενα πυρά να διαφύγουν από την εμπόλεμη ζώνη - καθώς το Ισραήλ επιδιώκει να καταστρέψει τη Χαμάς μετά τις πρόσφατες επιθέσεις.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν κάλεσε επίσης τον πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου να ελαχιστοποιήσει όσο το δυνατόν περισσότερες απώλειες μεταξύ των αμάχων. Το δημοσίευμα επικαλείται τον Αμερικανό πρόεδρο, λέγοντας: «Εάν οι Ηνωμένες Πολιτείες βίωναν αυτό που βιώνει το Ισραήλ, η απάντησή μας θα ήταν γρήγορη, αποφασιστική και συντριπτική».

Η τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ Μπάιντεν και Νετανιάχου ήταν η τρίτη μεταξύ τους από το Σάββατο, ενώ οι δύο τους αναμένεται να μιλήσουν ξανά τις επόμενες ημέρες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ