ΚΟΣΜΟΣ

Λευκός Οίκος: Μεγάλη πρόκληση η απομάκρυνση Παλαιστινίων από τη Γάζα - Καταλαβαίνουμε το Ισραήλ

Λευκός Οίκος: Μεγάλη πρόκληση η απομάκρυνση Παλαιστινίων από τη Γάζα - Καταλαβαίνουμε το Ισραήλ
Εγκαταλείπουν τη Γάζα οι Παλαιστίνιοι AP Photo/Hatem Ali

Ως «μεγάλη πρόκληση» χαρακτήρισε ο Λευκός Οίκος το τελεσίγραφο του ισραηλινού στρατού σε περισσότερους από ένα εκατομμύριο ανθρώπους να εκκενώσουν τη βόρεια Γάζα  προσθέτοντας ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες κατανοούν ότι το Ισραήλ προσπαθεί να δώσει στους πολίτες «δίκαιη προειδοποίηση»

 

«Καταλαβαίνουμε τι προσπαθούν να κάνουν. Προσπαθούν να απομακρύνουν τους αμάχους από τον κίνδυνο», δήλωσε στο CNNi ο εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας Τζον Κίρμπι.

Την ίδια στιγμή κομβόι αυτοκινήτων, άνθρωποι με κάρα, ακόμη και με τα πόδια εγκαταλείπουν στην πολύπαθη Γάζα.

«Τώρα είναι μια δύσκολη αποστολή. Είναι ένα εκατομμύριο άνθρωποι και είναι πολύ αστικό, πυκνό περιβάλλον. Είναι ήδη μια ζώνη μάχης. Έτσι, δεν νομίζω ότι κανείς υποτιμά την πρόκληση της πραγματοποίησης αυτής της εκκένωσης», πρόσθεσε.

Η δήλωσε έγινε ενώ στο Ισραήλ βρισκόταν ο υπουργός Άμυνας Λόιντ Όστιν, ο οποίος συναντήθηκε με τον ομόλογό του Γιοάβ Γκάλαντ μία μέρα μετά την συνάντηση του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών, Άντονι Μπλίνκεν με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου και άλλα μέλη της ισραηλινής ηγεσίας.

Ο Μπλίνκεν βρέθηκε σήμερα (13/10) στην Ιορδανία όπου συναντήθηκε με τον βασιλιά Αμπντάλα και τον πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής, Μαχμούντ Αμπάς.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ