ΚΟΣΜΟΣ

Fake news οι βουρδουλιές στο Ρονάλντο - Τι λέει η πρεσβεία του Ιράν στη Μαδρίτη

Fake news οι βουρδουλιές στο Ρονάλντο - Τι λέει η πρεσβεία του Ιράν στη Μαδρίτη
AP Photo/Radovan Stoklasa

Αναστάτωση επικράτησε στον παγκόσμιο αθλητικό κόσμο με την -ψευδή- είδηση ότι ο Ρονάλντο βρίσκεται αντιμέτωπος με 99 βουρδουλιές επειδή φίλησε Ιρανή ζωγράφο. 

Η είδηση ξεκίνησε από Ιρανικά ΜΜΕ, όπως το Rouydad24, ανέφεραν ψευδώς πως ένας μεγάλος αριθμός δικηγόρων στη χώρα έχει καταθέσει μήνυση για τον σταρ της Αλ Νασρ λόγω μιας φωτογραφίας που τραβήχτηκε και αναρτήθηκε στα social media κατά την επίσκεψή του τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Ωστόσο, η πρεσβεία του Ιράν στη Μαδρίτη έγραψε σε κοινωνικά δίκτυα ότι πρόκειται για fake news, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι είναι ανησυχητικό που πρέπει να διαψεύσει τις αβάσιμες αυτές κατηγορίες.

«Πρέπει να σημειωθεί ότι ο Κριστιάνο Ρονάλντο ταξίδεψε στο Ιράν στις 18 και 19 Σεπτεμβρίου για να παίξει σε επίσημο αγώνα ποδοσφαίρου και έγινε υποδεκτός υπό καλούς όρους από τους πολίτες και τις Αρχές. Η ειλικρινής και ανθρώπινη συνάντησή του με την Φατίμα Χαμίμι εγκωμιάστηκε και θαυμάστηκε από τους πολίτες αλλά και τις αθλητικές αρχές»

Ο Ρονάλντο επισκέφθηκε την Τεχεράνη, την πρωτεύουσα του Ιράν, με την Al-Nassr για να αντιμετωπίσει την Persepolis στη φάση των ομίλων του ασιατικού Τσάμπιονς Λιγκ τον Σεπτέμβριο.

Εκεί ο Πορτογάλος διεθνής συνάντησε την Ιρανή ζωγράφο Φατίμα Χαμίμι η οποία θέλησε να χαρίσει στον πρώην αστέρα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και της Ρεάλ Μαδρίτης έναν πίνακα, τον οποίο έφτιαξε ειδικά γι’ αυτόν. Να σημειωθεί πως η Χαμίμι είναι «κατά 85% παράλυτη» και μεγάλη θαυμάστρια του Ρονάλντο.

Λέγεται ότι ο Ρονάλντο τη φίλησε και της έδωσε μια υπογεγραμμένη φανέλα, ενώ πόζαρε και για μια φωτογραφία στην οποία την αγκαλιάζει, γεγονός που προκάλεσε την οργή των Ιρανών δικηγόρων, καθώς σύμφωνα με το ιρανικό δίκαιο, το να αγγίζει κάποιος μια γυναίκα ισοδυναμεί με μοιχεία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ