ΚΟΣΜΟΣ

Νετανιάχου σε Ισραηλινούς στρατιώτες: «Το επόμενο στάδιο έρχεται»

Νετανιάχου σε Ισραηλινούς στρατιώτες: «Το επόμενο στάδιο έρχεται»
Abir Sultan / Pool Photo via AP

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου επισκέφθηκε νωρίτερα Ισραηλινούς στρατιώτες που έχουν αναπτυχθεί έξω από τη Λωρίδα της Γάζας, δίνοντας στη δημοσιότητα και ένα βίντεο από την εν λόγω συνάντηση, όπως ανακοίνωσε το γραφείο του.

Ο Νετανιάχου ακούγεται να ρωτά τους φαντάρους: «Είστε έτοιμοι για το επόμενο στάδιο; Το επόμενο στάδιο έρχεται».

Δεν έκανε καμία άλλη διευκρίνιση στο βίντεο αυτό, που δείχνει μόνο τους στρατιώτες να κουνούν καταφατικά το κεφάλι, απαντώντας στην ερώτησή του.

Στο μεταξύ, έντονη είναι η διεθνής ανησυχία για την τύχη των αμάχων της Γάζας, στους οποίους το Ισραήλ έδωσε τελεσίγραφο μέχρι το απόγευμα του Σαββάτου (14/10) να απομακρυνθούν προς τον νότο. Την ίδια ώρα οι σειρήνες ήχησαν και πάλι το πρωί στο κεντρικό και νότιο Ισραήλ, σημαίνοντας συναγερμό για εκτόξευση ρουκετών από τη Χαμάς.

Τόσο ο ΟΗΕ, όσο και Ευρωπαίοι ηγέτες όπως ο πρωθυπουργός του Βελγίου εξέφρασαν την ανησυχία τους για την τύχη των αμάχων, οι οποίοι θεωρούν ότι είναι ανέφικτο να γίνει σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα μεταφορά τόσο μεγάλου πλήθους.

Η Χαμάς από την άλλη συνεχίζει τόσο τις απειλές, όσο και τις εκτοξεύσεις ρουκετών στην επικράτεια του Ισραήλ.

Σε μια ανάρτηση το Σάββατο στο Telegram, οι Ταξιαρχίες al-Qassam της Χαμάς ανέφεραν ότι εκτόξευσαν «ρουκέτες στην κατεχόμενη πόλη Σντερότ» στο νότιο Ισραήλ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ