Μπλίνκεν: Να μην πληγούν άμαχοι - Να μην εξαπλωθεί η σύγκρουση
Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν συναντήθηκε με τον Αιγύπτιο πρόεδρο Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι σήμερα στην Αίγυπτο.
Ο Μπλίνκεν υπογράμμισε την εστίαση των Ηνωμένων Πολιτειών στην ανάσχεση των τρομοκρατικών επιθέσεων της Χαμάς κατά του Ισραήλ και στην αποτροπή της επέκτασης της σύγκρουσης.
Ο Αιγύπτιος πρόεδρος και ο Μπλίνκεν συμφώνησαν σχετικά με τη σημασία της αντιμετώπισης της ανθρωπιστικής κατάστασης στη Γάζα για να διασφαλιστεί ότι η βοήθεια μπορεί να φτάσει σε ανθρώπους που τη χρειάζονται και να μείνουν οι άμαχοι μακριά από τις συγκρούσεις.

Ο Μπλίνκεν επανέλαβε στον Πρόεδρο Ελ-Σίσι τη σημασία της διευκόλυνσης της ασφαλούς διέλευσης Αμερικανών πολιτών από τη Γάζα.
«Κάθε χώρα την οποία επισκέφτηκα είναι αποφασισμένη να μην επιτρέψει την εξάπλωση της σύγκρουσης αυτή», δήλωσε ο Αντονι Μπλίνκεν.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Στο Κάϊρο ο Άντονι Μπλίνκεν - Αύριο επιστρέφει στο Ισραήλ για συνομιλίες με την κυβέρνηση
Στο Ριάντ ο Μπλίνκεν: «Πολύ παραγωγική» η συνάντηση με τον Σαουδάραβα διάδοχο
Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι αγρότες - Δικογραφία για τα επεισόδια στη Θεσσαλονίκη
22:34
Υποδοχή με όλες τις τιμές επιφύλαξε στον Πούτιν ο Μόντι (vid)
22:24
Ποινή 18 μηνών στον οδηγό νταλίκας που πήγαινε ανάποδα στην Αθηνών - Θεσσαλονίκης
22:16
«Επίθεση στον αμερικανικό λαό»: Οργή Ρούμπιο για το πρόστιμο της Κομισιόν στο «Χ»
22:08