ΚΟΣΜΟΣ

Επίθεση στις Βρυξέλλες: Βίντεο του φερόμενου ως δράστη - «Ανήκω στο Ισλαμικό Κράτος»

Επίθεση στις Βρυξέλλες: Βίντεο του φερόμενου ως δράστη - «Ανήκω στο Ισλαμικό Κράτος»
Το σημείο της αιματηρής επίθεσης στις Βρυξέλλες AP Photo/Sylvain Plazy

Βίντεο στο οποίο ισχυρίζεται πως είναι ο δράστης της αιματηρής επίθεσης στις Βρυξέλλες, που κόστισε τη ζωή σε δύο ανθρώπους ανάρτησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ένας χρήστης.

Στο βίντεο αυτό, ο φερόμενος ως δράστης αναφέρει το όνομά του και δηλώνει «μαχητής του Αλλάχ» που ανήκει «στο Ισλαμικό Κράτος».

«Αγαπάμε αυτούς που μας αγαπούν και μισούμε αυτούς που μας μισούν. Ζούμε για τη θρησκεία μας και πεθαίνουμε για τη θρησκεία μας. Ο αδερφός σας πήρε εκδίκηση στο όνομα των Μουσουλμάνων. Σκότωσα μέχρι στιγμής τρεις Σουηδούς. Ναι, τρεις Σουηδούς. Σε αυτούς που έκανα κάτι κακό, παρακαλώ συγχωρείστε με. Και εγώ τους συγχωρώ όλους» αναφέρει, όπως μετέδωσε η ΕΡΤ.

Οι πυροβολισμοί σημειώθηκαν γύρω στις 7:15 μ.μ. (τοπική ώρα) στην Λεωφόρο Ίπρ, κοντά στην «Πλας Σενκτελέτ».

Σύμφωνα με τα βελγικά μέσα ενημέρωσης, τα θύματα είναι πιθανά Σουηδοί. Μαρτυρίες αναφέρουν ότι φορούσαν φανέλες της εθνικής Σουηδίας (η οποία αντιμετωπίζει απόψε το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα του Βελγίου στο πλαίσιο της προκριματικής φάσης για το Euro 2024).

Ο ένοπλος άνοιξε πυρ εναντίον πλήθους φώναξε «Αλλαχού Ακμπάρ» (Ο Αλλάχ είναι μεγάλος), προτού διαφύγει με δίκυκλο.

Φέρεται να είχε βιντεοσκοπήσει μήνυμα στο οποίο υποστήριζε ότι ήθελε να πάρει εκδίκηση για τους μουσουλμάνους αδερφούς του.

Η βελγική αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του δράστη, ενώ ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις έχουν αποκλείσει την περιοχή.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ