Γάζα: «Αγανακτισμένος και βαθιά θλιμμένος» δηλώνει ο Μπάιντεν για τον βομβαρδισμό νοσοκομείου
Ανανεώθηκε:
«Αγανακτισμένος και βαθιά θλιμμένος» εξαιτίας της «έκρηξης» σε νοσοκομείο της Γάζας και της «φρικτής απώλειας ζωών» που προκάλεσε δήλωσε ο αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν, σε επίσημο δελτίο Τύπου που δημοσιοποίησαν οι υπηρεσίες του στον Λευκό Οίκο.
Στο κείμενο, που δόθηκε στη δημοσιότητα ενώ βρισκόταν εν πτήσει προς το Ισραήλ, ο Τζο Μπάιντεν διαβεβαίωσε πως μίλησε με τον ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου και με τον ιορδανό μονάρχη Αμπντάλα Β΄ «αμέσως μόλις άκουσε την είδηση» και ότι ζήτησε από συνεργάτες του αρμόδιους για την εθνική ασφάλεια να «συνεχίσουν να συγκεντρώνουν πληροφορίες για το τι ακριβώς έγινε».
Νωρίτερα, ο κ. Μπάιντεν εξέφρασε τα «συλλυπητήριά του» στους συγγενείς των θυμάτων και ευχήθηκε «ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες», σύμφωνα με εκπρόσωπό του. Ο αμερικανός πρόεδρος απέφυγε ωστόσο να εκφραστεί για το ποιος ευθύνεται για το χθεσινό πλήγμα στο νοσοκομείο Αλ Αχλί με απολογισμό τουλάχιστον 200 νεκρούς.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Μεσανατολικό: Ο Αμπάς ακύρωσε την προγραμματισμένη συνάντηση με τον Μπάιντεν
Μέση Ανατολή: Αγωνία για γενίκευση της σύρραξης - Απειλές, επαφές και διπλωματία
Παλαιστινιακές Αρχές: Χτυπήθηκε νοσοκομείο στη Γάζα - Φόβοι για εκατοντάδες θύματα
Τουλάχιστον 500 νεκροί από επιδρομή στο νοσοκομείο της Γάζας - Διερευνάται το θέμα λέει το Ισραήλ
Κοινωνικός τουρισμός ΔΥΠΑ: Έως 13 μήνες και δωρεάν διαμονές σε επιλεγμένες περιοχές
04:00
Επίδομα θέρμανσης: Ολοκληρώθηκε η πρώτη πληρωμή - Αναλυτικά οι επόμενες δόσεις
03:00
ΔΕΗ: Σταθερή η τιμή της κιλοβατώρας στο πράσινο τιμολόγιο Ιανουαρίου - Έκπτωση 11%
02:00
Δημόσιοι υπάλληλοι: Πόσο αυξάνονται οι αποδοχές μετά τις νέες φοροελαφρύνσεις
01:00