ΚΟΣΜΟΣ

Pepper X: Αυτή είναι η νέα πιο καυτερή πιπεριά στον κόσμο

Pepper X: Αυτή είναι η νέα πιο καυτερή πιπεριά στον κόσμο
Ο Εντ Κέρι επιδεικνύει το τελευταίο του δημιούργημα, την οδυνηρά καυτερή Pepper X AP Photo/Jeffrey Collins

Ο Θεριστής της Καρολίνας βρήκε τον… μάστορά του.

Η πιπεριά Pepper X κατέκτησε το ρεκόρ της πιο καυτερής στον κόσμο, αφήνοντας τη δεύτερη θέση της Carolina Reaper, όπως ανακοίνωσαν τα Ρεκόρ Γκίνες.

Η νέα πιπεριά καταγράφει κατά μέσο όρο 2,69 εκατομμύρια μονάδες θερμότητας Σκόβιλ, σύμφωνα με δοκιμές που πραγματοποιήθηκαν από το Πανεπιστήμιο Ουίνθορπ στη Νότια Καρολίνα, ξεπερνώντας την προηγούμενη κάτοχο του ρεκόρ, Carolina Reaper, που φτάνει τις 1,64 εκατομμύρια μονάδες.

Η κλίμακα Σκόβιλ για τη μέτρηση της θερμότητας της πιπεριάς τσίλι αναπτύχθηκε από τον Αμερικανό χημικό Ουίλμπουρ Σκόβιλ το 1912. Συγκριτικά, η μέση πιπεριά jalapeño βρίσκεται μεταξύ 3.000 και 8.000 μονάδων Σκόβιλ.

Πίσω από την Pepper X, αλλά και την Carolina Reaper, βρίσκεται ο ίδιος άνθρωπος: ο Εντ Κέρι, ιδρυτής της Puckerbutt Pepper Company στη Νότια Καρολίνα.

«Ο Εντ καλλιέργησε την Pepper X στο αγρόκτημά του για πάνω από 10 χρόνια, διασταυρώνοντάς την με μερικές από τις πιο καυτερές πιπεριές του για να αυξήσει την περιεκτικότητά της σε καψαϊκίνη», αναφέρουν τα Ρεκόρ Γκίνες στην ιστοσελίδα τους.

Ο Κέρι παρουσίασε για πρώτη φορά την Pepper X στον κόσμο σε ένα επεισόδιο της δημοφιλούς σειράς του YouTube, «Hot Ones».

Ο Κέρι πιστεύει ότι οι καυτερές πιπεριές του μπορούν να φανούν χρήσιμες στην ιατρική. Η καψαϊκίνη, στην οποία οι πιπεριές οφείλουν την καυτερή τους ιδιότητα, απελευθερώνει ενδορφίνες και ντοπαμίνη στον ανθρώπινο οργανισμό. Ο Κέρι μοιράζεται τις πιπεριές του με ιατρικούς ερευνητές ελπίζοντας ότι θα αξιοποιηθούν για τη θεραπεία ασθενειών και την ανακούφιση του χρόνιου πόνου και της δυσφορίας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ