ΚΟΣΜΟΣ

Σχοινάς: Προστασία των εβραϊκών ιδρυμάτων στην Ευρώπη - Όχι στην αδικαιολόγητη ισλαμοφοβία      

Σχοινάς: Προστασία των εβραϊκών ιδρυμάτων στην Ευρώπη - Όχι στην αδικαιολόγητη ισλαμοφοβία      
Ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Μαργαρίτης Σχοινάς Πηγή: European Union

«Έχουμε οικοδομήσει συνεκτικές, ανθεκτικές κοινωνίες στην Ευρώπη. Υπερασπιζόμαστε, προστατεύουμε και προωθούμε τον ευρωπαϊκό τρόπο ζωής ως πλαίσιο όπου όλοι μπορούν να υπάρχουν και να συνυπάρξουν με ειρήνη, σεβασμό και αρμονία με τους άλλους» δήλωσε ο Αντιπρόεδρος της Κομισιόν

Ο Μαργαρίτης Σχοινάς τόνισε την ανάγκη για την προστασία των εβραϊκών ιδρυμάτων και των χώρων λατρείας επισημαίνοντας ότι πρόκειται για βασική προτεραιότητα. Tαυτόχρονα, σημείωσε ότι θα επιχειρηματολογήσει πολύ έντονα ενάντια σε οποιαδήποτε αδικαιολόγητη ισλαμοφοβία στην Ευρώπη ως αποτέλεσμα των γεγονότων στη Μέση Ανατολή.

Nωρίτερα σήμερα σημειώθηκε επίθεση με μολότοφ σε Συναγωγή στο Βερολίνο. Δύο άνδρες με καλυμμένο το πρόσωπο έριξαν βόμβες μολότοφ εναντίον συναγωγής στο κέντρο του γερμανικής πρωτεύουσας, όπως ανακοίνωσε η Αστυνομία, προσθέτοντας ότι έχει συλλάβει έναν άλλον άνδρα ο οποίος φώναζε αντισημιτικά συνθήματα.

Στο μεταξύ στη Γερμανία έχει ενισχυθεί η ασφάλεια γύρω από εβραϊκούς θεσμούς μετά τη φονική επίθεση της Χαμάς εναντίον του Ισραήλ και τα αντίποινα του ισραηλινού στρατού, μια κατάσταση που έχει οξύνει την ένταση μεταξύ της αραβόφωνης και της εβραϊκής κοινότητας στη χώρα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ