Παραλύει η Βουλή των Αντιπροσώπων - Αποτυγχάνει για δεύτερη φορά να εκλεγεί πρόεδρος ο Τζιμ Τζόρνταν
Απέτυχε για δεύτερη φορά να εκλεγεί πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων ο Ρεπουμπλικανός, Τζιμ Τζόρνταν, παρατείνοντας την αδυναμία λειτουργίας του σώματος.
Η Βουλή βρίσκεται χωρίς επικεφαλής εδώ και 16 ημέρες, έχει παραλύσει και δεν μπορεί να εγκρίνει κανέναν νόμο, ούτε να ψηφίσει μέτρα για να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις του Δημοκρατικού προέδρου.
Σημειώνεται ότι, ο Τζόρνταν χρειαζόταν 217 ψήφους για να εκλεγεί, όμως 22 Ρεπουμπλικάνοι και όλοι οι Δημοκρατικοί (212) βουλευτές τον καταψήφισαν. Συγκέντρωσε 199 ψήφους, μία λιγότερη από εκείνες που έλαβε την Τρίτη (17/10), στην πρώτη ψηφοφορία.
Οι Ρεπουμπλικάνοι, που έχουν την πλειοψηφία στη Βουλή, αδυνατούν να συμφωνήσουν μεταξύ τους, έναν χρόνο πριν από τις προεδρικές εκλογές.
Ο Τζόρνταν, που πρόσκειται στην υπερσυντηρητική πτέρυγα του κόμματος αποτελεί τον μοναδικό υποψήφιο για το αξίωμα και νωρίτερα την Τετάρτη (18/10) δήλωσε ότι δεν πρόκειται να αποσυρθεί από τη διεκδίκηση της έδρας του προέδρου.
Το κόμμα εξετάζοντας τους τρόπους, που μπορεί να βγει από το αδιέξοδο εξετάζει το ενδεχόμενο να δοθούν προσωρινά πρόσθετες εξουσίες στον Πάτρικ ΜακΧένρι, τον βουλευτή που ασκεί χρέη προέδρου της Βουλής. Η μοναδική αρμοδιότητά του σήμερα είναι να οργανώσει την εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη του διαδόχου του Κέβιν Μακάρθι, του προέδρου που καθαιρέθηκε στις αρχές του μήνα.
Μια άλλη εναλλακτική είναι η σύμπραξη μετριοπαθών Ρεπουμπλικάνων με το Δημοκρατικό κόμμα, το οποίο προς το παρόν παρακολουθεί ως θεατής τα τεκταινόμενα. Καλώντας τους Ρεπουμπλικάνους να βάλουν τέλος στον «εμφύλιο πόλεμο», ο επικεφαλής των Δημοκρατικών Χακίμ Τζέφρις, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο μιας «υπερκομματικής συνεργασίας».
Διασωληνωμένος στη ΜΕΘ 46χρονος που βρέθηκε χωρίς τις αισθήσεις του σε πισίνα ξενοδοχείου στα Χανιά
08:54
Λετονία: Το φιλοευρωπαϊκό κόμμα του πρωθυπουργού Κούλμπεργκς κερδίζει τις εκλογές
08:48
Μαζωνάκης: Νέες καταγγελίες με άρωμα... μετενσάρκωσης - «Μας έλεγε τι ήμασταν στην προηγούμενη ζωή»
08:47
Η Σανάα βομβαρδίστηκε από τον κυβερνητικό στρατό της Υεμένης - Οι Χούθι χτύπησαν την Σαουδική Αραβία
08:39