ΚΟΣΜΟΣ

Συναγερμός στη Λευκωσία: Συνελήφθη Σύρος σε τράπεζα - Αναφορές ότι φώναζε «Αλλαχού Ακμπάρ»

Συναγερμός στη Λευκωσία: Συνελήφθη Σύρος σε τράπεζα - Αναφορές ότι φώναζε «Αλλαχού Ακμπάρ»
EUROKINISSI

Σε συναγερμό τέθηκαν οι Αρχές στην Κύπρο, έπειτα από τη σύλληψη Σύρου ο οποίος εισήλθε με απειλητικές διαθέσεις σε υποκατάστημα τράπεζας στη λεωφόρο Αθαλάσσης, στη Λευκωσία και προκάλεσε ζημιές. 

«Φύλλο και φτερό» κάνουν οι αστυνομικοί το προφίλ του Σύρου που συνελήφθη το μεσημέρι της Παρασκευής (20/10), ο οποίος μπήκε σε υποκατάστημα τράπεζας στη Λευκωσία, φωνάζοντας διάφορα συνθήματα, μεταξύ αυτών και «Αλλαχού Ακμπάρ» όπως ανέφεραν αυτόπτες μάρτυρες, σύμφωνα με την ιστοσελίδα cyprustimes.com.

Αντίστοιχα, κυπριακές ιστοσελίδες αναφέρουν ότι ο άνδρας με καταγωγή από τη Συρία, αφού έβγαλε την μπλούζα του, άρχισε να φωνάζει διάφορα συνθήματα, ενώ προκάλεσε και ζημιές.

Άμεσα σήμανε συναγερμός στην Αστυνομία με το που δόθηκε η πληροφορία, λόγω και της άκρως τεταμένης κατάστασης λόγω της σύρραξης στη Μέση Ανατολή.

Επί τόπου έσπευσαν άνδρες της Αστυνομίας, και με τη χρήση σπρέι κατάφεραν να ακινητοποιήσουν τον δράστη και να του περάσουν χειροπέδες.

Κατά τις ίδιες πηγές, ο ύποπτος, 44 ετών, βρίσκεται στην Κύπρο υπό το καθεστώς ειδικής προστασίας αφού δεν μπορεί να επιστρέψει στη χώρα του λόγω του πολέμου.

Μάλιστα αύριο (21/10) αναμένεται να οδηγηθεί ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας για έκδοση διατάγματος κράτησης, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι από την πρώτη στιγμή ενημέρωση δόθηκε και στο Προεδρικό.

Καρέ καρέ η σύλληψή του

ΔΗΜΟΦΙΛΗ