ΚΟΣΜΟΣ

Επιστολή για την κατάπαυση πυρός στη Γάζα έστειλαν στον Μπάιντεν καλλιτέχνες του Χόλιγουντ

Επιστολή για την κατάπαυση πυρός στη Γάζα έστειλαν στον Μπάιντεν καλλιτέχνες του Χόλιγουντ
Οι Κέιτ Μπλάνσετ, Χοακίν Φοίνιξ και η Τζέσσικα Τσαστέιν AP (collage)

Επιστολή για την κατάπαυση πυρός στη Λωρίδα της Γάζας απέστειλαν στον Αμερικανό πρόεδρο, Τζο Μπάιντεν 55 δημοφιλείς προσωπικότητες, συμπεριλαμβανομένων των Κέιτ Μπλάνσετ, Τζέσικα Τσαστέιν, Χοακίν Φοίνιξ, Τζον Στιούαρτ και Μάικλ Στάιπ

Με την επιστολή αυτή ζητούν από τον Μπάιντεν να κάνει έκκληση «για άμεση αποκλιμάκωση και κατάπαυση του πυρός στη Γάζα και το Ισραήλ πριν χαθεί μια ακόμη ζωή», όπως αναφέρει το περιοδικό Rolling Stone.

«Πιστεύουμε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες μπορούν να διαδραματίσουν σημαντικό διπλωματικό ρόλο στον τερματισμό των εχθροπραξιών και ενώνουμε τις φωνές μας με εκείνες του Κογκρέσου των ΗΠΑ, της UNICEF, των Γιατρών Χωρίς Σύνορα, της Διεθνούς Επιτροπής του Ερυθρού Σταυρού» , γράφει η επιστολή.

«Η διάσωση της ανθρώπινης ζωής αποτελεί ηθική επιταγή. Όπως αναφέρει και η UNICEF «η συμπόνια και το διεθνές δίκαιο πρέπει να υπερισχύσουν».

Την επιστολή υπέγραψαν την επιστολή και οι Andrew Garfield, Ayo Edebiri, Channing Tatum, Rooney Mara, Rosario Dawson, Shailene Woodley και Susan Sarandon.

Υπενθυμίζεται πως, η επιστολή ακολουθεί του αιτήματος του Μπάιντεν από το Κογκρέσο να εγκρίνει στρατιωτική βοήθεια ύψους 14 δισεκατομμυρίων δολαρίων προς το Ισραήλ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ