ΚΟΣΜΟΣ

Μεξικό: Επιθέσεις ενόπλων με 14 νεκρούς, μεταξύ των οποίων γυναίκες και παιδιά

Μεξικό: Επιθέσεις ενόπλων με 14 νεκρούς, μεταξύ των οποίων γυναίκες και παιδιά
Μεξικό, δυνάμεις ασφαλείας (φωτογραφία αρχείου) REUTERS/Henry Romero

Δεκατέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στο βορειοανατολικό Μεξικό, σε δύο επιθέσεις ενόπλων, που πιθανώς συνδέονται με πόλεμο συμμοριών που έχει ξεσπάσει στην πολιτεία Ταμαουλίπας.

Οι ένοπλες επιθέσεις, σημειώθηκαν στην Σιουδάδ Βικτόρια, πρωτεύουσα της πολιτείας, που μαστίζεται για χρόνια από περιστατικά βίας μεταξύ καρτέλ ναρκωτικών, όπως έκανε γνωστό ο υπουργός Εσωτερικών της πολιτείας Ερμίνιο Γκάρσα Παλάσιος.

Στην πρώτη επίθεση, ένοπλοι άνδρες εισέβαλαν στις 07:00 το πρωί του Σαββάτου (τοπική ώρα) σε ένα σπίτι σε μια γειτονιά κοντά στο κέντρο της Σιουδάδ Βικτόρια, δολοφονώντας 11 μέλη μιας οικογένειας. Δύο από τους νεκρούς ήταν άνδρες και τα υπόλοιπα θύματα ήταν γυναίκες, εκ των οποίων πέντε ανήλικες, ανέφερε η τοπική κυβέρνηση.

Η δεύτερη ένοπλη επίθεση συνέβη περίπου 45 λεπτά αργότερα σε ένα σπίτι ανατολικότερα, κατά την οποία ένας άνδρας και δύο γυναίκες δολοφονήθηκαν, ενώ τέσσερα ακόμη μέλη της οικογένειας τραυματίστηκαν, ανέφερε ο Γκάρσα.

Οι ομοσπονδιακές και οι πολιτειακές αρχές διεξάγουν έρευνα για τις ένοπλες επιθέσεις που πιθανώς να είναι αποτέλεσμα της διαμάχης μεταξύ αντιμαχόμενων οργανώσεων, τόνισε ο Γκάρσα.

Στα βόρεια σύνορα της με το Τέξας, η πολιτεία Ταμαουλίπας αποτελεί για χρόνια βασικό διαμετακομιστικό κόμβο προς τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής για διακινητές ναρκωτικών και ανθρώπων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ