Εκκενώνονται επιπλέον 14 ισραηλινοί οικισμοί στα σύνορα με το Λίβανο
Ανανεώθηκε:
Την εκκένωση επιπλέον 14 οικισμών στα βόρεια του σύνορα του Ισραήλ με το Λίβανο διέταξε ο ισραηλινός στρατός (IDF) το πρωί της Κυριακής (22/10).
Ειδικότερα, οι οικισμοί που εκκενώνονται είναι οι: Shanir, Dan, Beit Hillel, Shaar Yishuv, Gosher, Liman, Mitzvah, Ilon, Goren, Garnot HaGilil, Ibn Menachem, Sasa, Tsivbon και Ramot Naftali.
Η απόφαση αυτή ακολουθεί των νέων σφοδρών συγκρούσεων που σημειώθηκαν ανάμεσα ανάμεσα στον ισραηλινό στρατό και δυνάμεις της Χεζμπολάχ σε μεθοριακή πόλη του Λιβάνου, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν έξι μαχητές της σιιτικής οργάνωσης.
Υπενθυμίζεται ότι, λόγω της αυξημένης έντασης στην περιοχή, ο ισραηλινός στρατός διέταξε την περασμένη εβδομάδα τους κατοίκους 28 κοινοτήτων που ζούσαν σε απόσταση δύο χιλιομέτρων (1,2 μίλια) από τα σύνορα να μετεγκατασταθούν.
Μητσοτάκης για τους πυροβολισμούς στις ΗΠΑ: «Η βία δεν έχει θέση στη δημοκρατία»
12:36
Αιματηρή συμπλοκή ανδρών στο λόφο του Φιλοπάππου - Δύο τραυματίες σε κεφάλι και πρόσωπο
12:28
Η νέα Porsche Cayenne Electric Coupe είναι κομψή και μπορεί να είναι και πανίσχυρη
12:09
«Νόμιζα ότι είχε πέσει δίσκος στο πάτωμα»; Η πρώτη αντίδραση Τραμπ στο άκουσμα των πυροβολισμών
12:06