Δεύτερο κομβόι ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα - Άνοιξε και πάλι το πέρασμα της Ράφα
Δεύτερο κομβόι ανθρωπιστικής βοήθειας πέρασε από τη διέλευση της Ράφα στη Λωρίδα της Γάζας την Κυριακή (22/10), όπως μεταδίδουν αιγυπτιακά μέσα ενημέρωσης.
Ειδικότερα, στον πολιορκημένο θύλακα εισήλθαν συνολικά 17 φορτηγά αποκλειστικά μόνο με φάρμακα.
Το δεύτερο «κύμα» βοήθειας έρχεται μετά από πιέσεις του ΟΗΕ, καθώς τα μόλις 20 φορτηγά που πέρασαν στη Γάζα αποτελούν «σταγόνα στον ωκεανό», καθώς αντιστοιχεί στο 4% των αναγκών της περιοχής πριν, μάλιστα, ξεσπάσει ο πόλεμος.
Ο ΟΗΕ εκτιμά ότι χρειάζονται περίπου 100 φορτηγά την ημέρα για να καλυφθούν οι ανάγκες της Γάζας, όπως σημειώνει το al jazeera.
Να σημειωθεί πως, εξακολουθούν να υπάρχουν σοβαρές ελλείψεις στα καύσιμα, που καθορίζουν σημαντικές λειτουργίες της περιοχής.
Πέθανε ο Ντέιβιντ Κλέιτον-Τόμας: Η θρυλική φωνή των Blood, Sweat & Tears σίγησε στα 84 του χρόνια
08:41
Κίνηση: Μποτιλιάρισμα σε Κηφισό και κέντρο - Χαμηλές ταχύτητες σε Πειραιά και Αττική Οδό
08:38
Βάσεις 2026: Έρχεται άνοδος σε Ιατρικές και Πολυτεχνεία, πτώση στις Νομικές
08:36
Λέκκας για Βενεζουέλα: «Ακόμη και 100.000 νεκροί - Πιθανός ισχυρός μετασεισμός την επόμενη εβδομάδα»
08:33