ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Απομακρύνουν προσωπικό από την πρεσβεία στη Βαγδάτη - Εξέδωσαν ταξιδιωτική οδηγία

ΗΠΑ: Απομακρύνουν προσωπικό από την πρεσβεία στη Βαγδάτη - Εξέδωσαν ταξιδιωτική οδηγία
Η αμερικανική πρεσβεία στη Βαγδάτη (ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ) AP Photo/Nasser Nasser

Εντολή για την απομάκρυνση του μη απολύτως απαραίτητου προσωπικού της πρεσβείας του στη Βαγδάτη, όπως και του προξενείου του στην Ερμπίλ,  έδωσε το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών ενώ παράλληλα με ταξιδιωτική οδηγία ζητά από τους Αμερικανούς πολίτες να μην ταξιδεύουν στο Ιράκ. 

Εκτός από μη απαραίτητο προσωπικό θα αποχωρλησουν και μέλη των οικογενειών των υπαλλήλων στης πρεσβείας.

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ εξέδωσε επίσης ταξιδιωτική οδηγία προς τους Αμερικανούς πολίτες να μην ταξιδέψουν στο Ιράκ μετά τις πρόσφατες επιθέσεις εναντίον αμερικανικών στρατευμάτων και του προσωπικού τους στην περιοχή.

Η εντολή αυτή που έχει ημερομηνία της Παρασκευής αλλά ανακοινώθηκε σήμερα (22/10) σε δελτίο Τύπου, δόθηκε «λόγω των αυξανόμενων απειλών ασφαλείας κατά του προσωπικού και των συμφερόντων των ΗΠΑ».

Οι επιθέσεις κατά των αμερικανικών δυνάμεων στο Ιράκ και τη Συρία αυξήθηκαν από τότε που ξέσπασε η σύγκρουση μεταξύ του Ισραήλ και των μαχητών της Χαμάς στη Γάζα.

Την περασμένη εβδομάδα, ένα αμερικανικό πολεμικό πλοίο κατέρριψε περισσότερα από δώδεκα μη επανδρωμένα αεροσκάφη και τέσσερις πυραύλους Κρουζ που εκτόξευσαν οι υποστηριζόμενοι από το Ιράν Χούτι από την Υεμένη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ