ΚΟΣΜΟΣ

Μπαχτσελί: «Αν χρειαστεί πάμε στη Γάζα… πριν το ξημέρωμα»

Μπαχτσελί: «Αν χρειαστεί πάμε στη Γάζα… πριν το ξημέρωμα»
AP Photo / Ali Unal

Για στρατιωτική παρέμβαση της Τουρκίας στη Γάζα εφόσον δεν υπάρξει εκεχειρία, μίλησε ο κυβερνητικός εταίρος του Ερντογάν και επικεφαλής του Κόμματος Εθνικιστικού Κινήματος (MHP)Ντεβλέτ Μπαχτσελί, λέγοντας πως «αν χρειαστεί να πάμε στη Γάζα κι αυτό πριν το ξημέρωμα».

 

«Έχουν περάσει 24 ώρες, η Δημοκρατία της Τουρκίας πρέπει να είναι έτοιμη και αποφασισμένη για κάθε είδους επέμβαση και αγώνα στο όνομα της ανθρωπότητας και να καλλιεργήσει το κλίμα ειρήνης και λύσης», ανέφερε κατά τη διάρκεια ομιλίας του σε συνέδριο του κόμματός του.

Σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ σημείωσε ότι «αν χρειαστεί να πάμε στη Γάζα κανένας να μην ανησυχεί. Με τη βοήθεια του Θεού, με τον θαυμασμό στο τέμενος του Αλ Ακσα, ξέρουμε πολύ καλά να πηγαίνουμε οπουδήποτε χρειαστεί κι αυτό πριν το ξημέρωμα».

«Τα Ηνωμένα Έθνη είναι αναποτελεσματικά. Η Σύνοδος Κορυφής του Καΐρου δεν έφερε κανένα αποτέλεσμα για τη Γάζα. Τα ισλαμικά κράτη παρακολουθούν ανήμπορα τον βομβαρδισμό της Γάζας. Άρα η προστασία της Γάζας είναι ευθύνη του τουρκικού λαού. Ή θα επιτευχθεί εκεχειρία και όλες οι πλευρές θα κάτσουν στο τραπέζι για τη λύση των δυο κρατών ή η Τουρκία θα λάβει υπ όψιν όλες τις πιθανότητες για την προστασία της Γάζας με τον πιο σκληρό, αποτελεσματικό και ανώτερο τρόπο» επισήμανε.

Παράλληλα, σε ανάρτησή του ο Ντεβλέτ Μπαχτσελί, καλεί σε άμεση επέμβαση στην Λωρίδα της Γάζας, σε περίπτωση που οι επιθέσεις του Ισραήλ δεν σταματήσουν μέσα στις επόμενες 24 ώρες.

«Ως Εθνικιστικό Κίνημα, η απόφαση μας είναι η ακόλουθη: Αν δεν επιτευχθεί κατάπαυση του πυρός μέσα σε 24 ώρες από σήμερα, αν οι επιθέσεις δεν σταματήσουν, αν οι βόμβες συνεχίσουν να πέφτουν στους καταπιεσμένους, τότε η Τουρκία θα πρέπει να παρέμβει άμεσα και να κάνει ό,τι είναι απαραίτητο βάσει των ιστορικών, ανθρωπιστικών και θρησκευτικών ευθυνών της. Είναι η κληρονομιά των προγόνων μας η διαφύλαξη και η προστασία της Γάζας», τονίζει χαρακτηριστικά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ