Standard’s & Poor: Υποβάθμισε το αξιόχρεο του Ισραήλ σε αρνητικό λόγω του πολέμου
Ο πόλεμος στο Ισραήλ επηρεάζει και την οικονομική προοπτική της χώρας καθώς ο οίκος αξιολόγησης Standard’s & Poor Global υποβάθμισε σε «αρνητική» –από «σταθερή»– την προοπτική του αξιόχρεου την Τρίτη (24/10).
Ο οίκος αξιολόγησης επικαλέστηκε τον κίνδυνο ο πόλεμος που διεξάγει το Ισραήλ εναντίον των Παλαιστινίων να εξαπλωθεί και να έχει ευρύτερο αντίκτυπο στην οικονομία και στην κατάσταση ασφαλείας της χώρας.
Σημειώνεται ότι την περασμένη εβδομάδα, οι διεθνείς οίκοι αξιολόγησης πιστοληπτικής ικανότητας Moody’s και Fitch έθεσαν επίσης υπό επανεξέταση την προοπτική του μακροπρόθεσμου αξιόχρεου του Ισραήλ (A1), ενόψει ενδεχόμενης υποβάθμισής του, εξαιτίας του πολέμου και του κινδύνου κλιμάκωσης και εξάπλωσής του.
Πάντως στη σχετική ανακοίνωση του ο S&P Global σημείωσε πως «επί του παρόντος, εκτιμάμε ότι η σύρραξη θα παραμείνει επικεντρωμένη στη Γάζα και δεν θα διαρκέσει περισσότερο από τρεις ως έξι μήνες».
Aφήνει τέλος ανοικτό το ενδεχόμενο να επαναφέρει την προοπτική του αξιόχρεου στο επίπεδο «σταθερή» αν υπάρξει επίλυση της σύγκρουσης και κατά συνέπεια «μείωση των περιφερειακών και εγχώριων κινδύνων ασφαλείας, χωρίς υλικές μακροπρόθεσμες συνέπειες στην ισραηλινή οικονομία και στα δημόσια οικονομικά».
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Λευκός Οίκος: Διευκρινίσεις για τις δηλώσεις Μπάιντεν περί καθυστέρησης της ισραηλινής επέμβασης
Μεγάλη Παρασκευή: Πλήθος πιστών στην Μητρόπολη Αθηνών για την Ακολουθία των «Μεγάλων Ωρών» (pics)
09:44
Πιέσεις των ΗΠΑ προς το Ισραήλ για αποκλιμάκωση στο Λίβανο - Συνεχίζονται οι επιθέσεις από Τεβ Αβίβ και Χεζμπολάχ
09:35
Κέρκυρα: Άναμμα των σαλιγκαριών - Το έθιμο της Μ. Παρασκευής που συνοδεύει τη σιωπή και την προσευχή (pics)
09:20
Πληροφορική: Κινήσεις εντοπισμού νέων πηγών εσόδων από τις εταιρείες του κλάδου
09:11