ΚΟΣΜΟΣ

Παγιδεύτηκε σε θησαυροφυλάκιο στη Νέα Υόρκη - Πώς κατάφερε να βγει σώος

Παγιδεύτηκε σε θησαυροφυλάκιο στη Νέα Υόρκη - Πώς κατάφερε να βγει σώος
unsplash

Μέσα σε θησαυροφυλάκιο κοσμημάτων παγιδεύτηκε ένας άνδρας στη Νέα Υόρκη και αφού στήθηκε ολόκληρη επιχείρηση της πυροσβεστικής, κατάφερε να βγει μόνος του το επόμενο πρωί.

Το θησαυροφυλάκιο ήταν από σκυρόδεμα οπλισμένο με χάλυβα και οι άντρες της Πυροσβσετικής που κλήθηκαν να απεγκλωβίσουν τον άνδρα εγκατέλειψαν την προσπάθεια φοβούμενοι μήπως τον βλάψουν. Ωστόσο, το θησαυροφυλάκιο είχε χρονοδιακόπτη και άνοιξε μόνο του το πρωί της Τετάρτης, όπως αναφέρει δημοσίευμα του Associated Press.

Η πυροσβεστική κλήθηκε στο κτηριο στο κέντρο του Μανχάταν το βράδυ της Τρίτης, αφού ο άνδρας παγιδεύτηκε ενώ προσπαθούσε να αποκτήσει πρόσβαση στη θυρίδα του. Το κτήριο ονομάζεται World Diamond Tower και στεγάζει αρκετές επιχειρήσεις κοσμημάτων ενώ η Πυροσβεστική δεν εξήγησε πώς παγιδεύτηκε ο άνδρας.

Το προσωπικό της πυροσβεστικής και της αστυνομίας ήταν σε επικοινωνία μαζί του και μπορούσε να τον παρακολουθεί από μια κάμερα ασφαλείας.

Οι μονάδες διάσωσης της πυροσβεστικής υπηρεσίας διαθέτουν εργαλεία που θα μπορούσαν να σπάσουν τους τοίχους πάχους 76 εκατοστών του θησαυροφυλακίου.

Αν και η διαδικασία διάρρηξης του τοίχου ξεκίνησε, μετά από περίπου 10 ώρες, όπως είπε ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής, οι πυροσβέστες αποφάσισαν να μην προχωρήσουν περαιτέρω, φοβούμενοι ότι οι προσπάθειες διάσωσης θα μπορούσαν να βλάψουν τον άνθρωπο που ήταν παγιδευμένος μέσα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ