Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Ταυτισμένη με την τρομοκρατία η Χαμάς
Ανανεώθηκε:
Τη θέση των ΗΠΑ για τη Χαμάς επαναλαμβάνει το Στέιτ Ντιπάρτμεντ σε δήλωση εκπροσώπου του, αναφέροντας πως έχει «χαρακτηριστεί ως Ξένη Τρομοκρατική Οργάνωση από το 1997, λόγω της πολιτικά υποκινούμενης και προμελετημένης βίας που ασκεί εναντίον άμαχων στόχων».
Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ υποστηρίζει πως «η Χαμάς απέδειξε ξεκάθαρα, με τις τρομακτικές και φρικτές επιθέσεις στις 7 Οκτωβρίου, ότι είναι ταυτισμένη με την τρομοκρατία», απαντώντας σε ερώτηση της ΕΡΤ.
Την ίδια ώρα σημειώνει ότι οι μαχητές της οργάνωσης έχουν «επιδεινώσει και διαιωνίσει τα δεινά του παλαιστινιακού λαού σε κάθε βήμα αυτής της κρίσης και «δεν εκπροσωπούν ούτε προωθούν τις φιλοδοξίες του παλαιστινιακού λαού για αξιοπρέπεια και ειρήνη».
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ισραήλ: Συμφωνία με ΗΠΑ για την καθυστέρηση της χερσαίας επιχείρησης στη Γάζα
«Ξεφεύγουν» οι τιμές στα καύσιμα - Στα 2,16 ευρώ η αμόλυβδη, «αγγίζει» τα 2,20 ευρώ στην Αττική
09:02
Γιώργος Μαζωνάκης: Με απεργία πείνας φέρεται να προειδοποίησε ο παθολόγος γιατρός πριν προφυλακιστεί
08:50
Συναγερμός για πυρκαγιά σε χώρο απορριμμάτων στο Ωραιόκαστρο - Ισχυρές δυνάμεις στο σημείο
08:42
ΑΔΕΔΥ: Στάση εργασίας στις 12:00 και συγκέντρωση στο Σύνταγμα - Αντιδρά στην άρση μονοιμότητας
08:36