Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Ταυτισμένη με την τρομοκρατία η Χαμάς
Ανανεώθηκε:
Τη θέση των ΗΠΑ για τη Χαμάς επαναλαμβάνει το Στέιτ Ντιπάρτμεντ σε δήλωση εκπροσώπου του, αναφέροντας πως έχει «χαρακτηριστεί ως Ξένη Τρομοκρατική Οργάνωση από το 1997, λόγω της πολιτικά υποκινούμενης και προμελετημένης βίας που ασκεί εναντίον άμαχων στόχων».
Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ υποστηρίζει πως «η Χαμάς απέδειξε ξεκάθαρα, με τις τρομακτικές και φρικτές επιθέσεις στις 7 Οκτωβρίου, ότι είναι ταυτισμένη με την τρομοκρατία», απαντώντας σε ερώτηση της ΕΡΤ.
Την ίδια ώρα σημειώνει ότι οι μαχητές της οργάνωσης έχουν «επιδεινώσει και διαιωνίσει τα δεινά του παλαιστινιακού λαού σε κάθε βήμα αυτής της κρίσης και «δεν εκπροσωπούν ούτε προωθούν τις φιλοδοξίες του παλαιστινιακού λαού για αξιοπρέπεια και ειρήνη».
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΚΟΣΜΟΣ
Ισραήλ: Συμφωνία με ΗΠΑ για την καθυστέρηση της χερσαίας επιχείρησης στη Γάζα
ΕΛΛΑΔΑ
Βία ανηλίκων: Ο ρόλος των social media, των γονιών και τα μεταμφιεσμένα συναισθήματα
11:12
ΕΛΛΑΔΑ
Επιχείρηση διάσωσης 62 μεταναστών στην ανατολική Κρήτη
11:00
ΕΛΛΑΔΑ
«Πρεμιέρα» σήμερα για την 24ωρη λειτουργία του Μετρό της Θεσσαλονίκης
10:50
ΕΛΛΑΔΑ
Βίντεο από τη ληστεία ΙΧ στην Πέτρου Ράλλη - Σε 12 δευτερόλεπτα το διέρρηξαν, σε 2,5 λεπτά έφυγαν
10:41
ΕΛΛΑΔΑ