ΚΟΣΜΟΣ

Ισραήλ: Η χερσαία επίθεση θα φέρει πίσω τους ομήρους - Έτοιμοι να πλήξουμε και τη Χεζμπολάχ

Ισραήλ: Η χερσαία επίθεση θα φέρει πίσω τους ομήρους - Έτοιμοι να πλήξουμε και τη Χεζμπολάχ
AP Photo/Ohad Zwigenberg, Pool

Την ώρα που η χερσαία επιχείρηση του Ισραήλ εξαπλώνεται στο εσωτερικό της Γάζας, ο υπουργός Άμυνας της χώρας, Γιοάβ Γκάλαντ είπε στις οικογένειες των ομήρων που έχει απαγάγει η Χαμάς ότι οι επιχειρήσεις στη Λωρίδα της Γάζας έχουν στόχο να φέρουν πίσω τους συγγενείς τους.

«Έχω δύο στόχους: Να επιστρέψω τους απαχθέντες και να κερδίσω τον πόλεμο», είπε ο Γκάλαντ στις οικογένειες των αιχμαλώτων σε μια συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο στρατιωτικό αρχηγείο στο Τελ Αβίβ, σύμφωνα με τα ισραηλινά ΜΜΕ.

Την ίδια ώρα, το μέλος του πολεμικού Υπουργικού Συμβουλίου του Ισραήλ, Μπένι Γκαντζ, ανέφερε πως το Τελ Αβίβ στοχεύει να «...αλλάξει την πραγματικότητα στο νότο και επίσης απέναντι στους εχθρούς μας στο βορρά».

Ο Γκαντζ πρόσθεσε ότι: «Παράλληλα με τον ελιγμό μας στο νότο, είμαστε προετοιμασμένοι για ισχυρή άμυνα και έτοιμοι για επιθέσεις σε όλο το βόρειο τμήμα. Εάν απαιτείται, έχουμε την ικανότητα να ενεργήσουμε και να προκαλέσουμε σοβαρή ζημιά στη Χεζμπολάχ στον Λίβανο, και όπου και αν ενεργεί εναντίον μας».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ