ΚΟΣΜΟΣ

Κρεμλίνο: Ξένος δάκτυλος πίσω από την επίθεση του όχλου στο αεροδρόμιο με στόχο Εβραίους

Κρεμλίνο: Ξένος δάκτυλος πίσω από την επίθεση του όχλου στο αεροδρόμιο με στόχο Εβραίους
Από την εισβολή του όχλου στο αεροδρόμιο του Νταγκεστάν AP Photo

Ξένο δάκτυλο βλέπει πίσω από τα γεγονότα στο αεροδρόμιο του Νταγκεστάν, όπου πλήθος κόσμου εισέβαλε στον διάδρομο μετά από προσγείωση πτήσης από το Τελ Αβίβ  αναζητώντας  Εβραίους και φωνάζοντας Αλλάχου Ακμπάρ, το Κρεμλίνο.

Το Κρεμλίνο δήλωσε τη Δευτέρα (30/10) ότι η έφοδος του αντι-ισραηλινού όχλου την Κυριακή (29/10) ήταν αποτέλεσμα «εξωτερικής επιρροής».

Σε τηλεφωνική επικοινωνία με δημοσιογράφους, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε ότι «κακοπροαίρετοι» χρησιμοποίησαν ευρέως διαδεδομένες εικόνες από τα δεινά στη Γάζα για να ξεσηκώσουν τον κόσμο στην κυρίως μουσουλμανική περιοχή του βόρειου Καυκάσου. Το Κρεμλίνο ανέφερε επίσης ότι ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πουτίμ θα πραγματοποιήσει αργότερα συνάντηση για να συζητήσει τις προσπάθειες της Δύσης να διχάσει τη ρωσική κοινωνία.

Εξήντα πρόσωπα που βαραίνουν υποψίες ότι είχαν ρόλο στο περιστατικό τέθηκαν υπό κράτηση, ενώ 20 άτομα τραυματίστηκαν ανάμεσά τους και εννέα αστυνομικοί στα επεισόδια, ανακοίνωσαν τη Δευτέρα (30/10) οι ρωσικές αρχές.

«Πάνω από 150 από τους πιο ενεργούς συμμετέχοντες στις ταραχές ταυτοποιήθηκαν» και «εξήντα από αυτούς προσήχθησαν», ανακοίνωσε η υπηρεσία Τύπου του ρωσικού υπουργείου Εσωτερικών. Από την ίδια πηγή έγινε γνωστό πως οι δύο από τους αστυνομικούς που τραυματίστηκαν έχουν εισαχθεί και νοσηλεύονται σε νοσοκομείο του Νταγκεστάν.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ