ΚΟΣΜΟΣ

Πολεμικά πλοία του Ισραήλ στην Ερυθρά Θάλασσα μετά τις επιθέσεις των Χούτι της Υεμένης

Πολεμικά πλοία του Ισραήλ στην Ερυθρά Θάλασσα μετά τις επιθέσεις των Χούτι της Υεμένης
Ισραηλινό πολεμικό (ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ) AP Photo/Ariel Schalit

Πυραυλάκατοι του ισραηλινού Πολεμικού Ναυτικού αναπτύχθηκαν στην περιοχή της Ερυθράς Θάλασσας μετά από αρκετές επιθέσεις με πυραύλους και μη επανδρωμένα αεροσκάφη από τους υποστηριζόμενους από το Ιράναντάρτες Χούτι στην Υεμένη.

Οι Ισραηλινές Ένοπλες Δυνάμεις αποκάλυψαν ότι τα σκάφη αναπτύχθηκαν την Τρίτη (31/10) «σύμφωνα με την εκτίμηση της κατάστασης και στο πλαίσιο των αυξημένων αμυντικών προσπαθειών στην περιοχή».

Την Τρίτη (31/10) ο στρατός αναχαίτισε έναν πύραυλο και δύο μη επανδρωμένα αεροσκάφη που εκτοξεύτηκαν από την Υεμένη εναντίον του Ισραήλ. Ένας άλλος στόχος αναχαιτίστηκε την Τετάρτη (1/11) κοντά στη νοτιότερη πόλη Εϊλάτ.

Ο στρατός λέει ότι έχει πολλά επίπεδα αεράμυνας στην περιοχή για να προστατεύσει από τις επιθέσεις των Χούτι. Ο αμερικανικός στρατός έχει επίσης αναπτυχθεί στην περιοχή της Ερυθράς Θάλασσας και αναχαίτισε έναν αριθμό πυραύλων και μη επανδρωμένων αεροσκαφών των Χούτι που κατευθύνονταν προς το Ισραήλ πριν από δύο εβδομάδες.

Ο Γιαχία Σαρέε, στρατιωτικός εκπρόσωπος των Χούτι ανέφερε: «Οι ένοπλες δυνάμεις της Υεμένης ... επιβεβαιώνουν ότι θα συνεχίσουν να πραγματοποιούν ποιοτικά πλήγματα με πυραύλους και μη επανδρωμένα αεροσκάφη μέχρι να σταματήσει η ισραηλινή επίθεση».


ΔΗΜΟΦΙΛΗ