Ιταλία: Πέντε νεκροί από το κύμα κακοκαιρίας Ciaran - Συλλυπητήρια Μελόνι στις οικογένειες
Ανανεώθηκε:
Μακραίνει ο κατάλογος των θυμάτων από το κύμα κακοκαιρίας Ciaran που πλήττει την Ιταλία, αλλά και άλλες χώρες της νοτιοδυτικής Ευρώπης.
Ο περιφερειάρχης της Τοσκάνης Εουτζένιο Τζάνι ανακοίνωσε ότι οι νεκροί από το κύμα κακοκαιρίας, που έπληξε την περιοχή του, έφτασαν τους πέντε.
Μάλιστα ο Τζάνι κήρυξε την περιοχή σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης περιγράφοντας την κατάσταση ως «πραγματικά πολύ σοβαρή».
Πολλά σχολεία έβαλαν «λουκέτο» ενώ σοβαρές πλημμύρες έχουν μετατρέψει σε ποτάμια περιοχές.
Στο Πράτο, μια πόλη κοντά στη Φλωρεντία, όπου δύο από τα θύματα, και οι δύο ηλικιωμένοι, έχασαν τη ζωή τους, ο δήμαρχος Μάρκο Μπιφόνι δήλωσε ότι, βλέποντας τις ζημιές που προκλήθηκαν από την καταιγίδα, έπαθε σοκ.
Τέσσερις άνθρωποι συνεχίζουν να αγνοούνται. Η κατάσταση τις τελευταίες ώρες παρουσιάζει ελαφρά βελτίωση, με την στάθμη του Ποταμού Άρνου, η οποία, στο ύψος της Φλωρεντίας, άρχισε σταδιακά να μειώνεται χωρίς να σημειωθεί υπερχείλιση.
Η κακοκαιρία έπληξε και την περιφέρεια Ούμπρια, πάντα στην κεντρική Ιταλία, όπου έχουν εκκενωθεί δεκάδες σπίτια.
Η Ιταλίδα πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι εξέφρασε τα συλλυπητήριά της στις οικογένειες των θυμάτων.
Η κακοκαιρία Ciaran έπληξε εκτός από την Ιταλία Γαλλία, Βέλγιο, Ολλανδία, Ισπανία και Ηνωμένο Βασίλειο.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Καταιγίδα Ciaran: Τουλάχιστον 10 νεκροί, δεκάδες τραυματίες και μεγάλες υλικές καταστροφές
Έξι νεκροί από την καταιγίδα Κιαράν στη δυτική Ευρώπη
«Θύελλα» αντιδράσεων με σχόλιο του Μασκ για 19χρονη στη Δανία που κινδύνευε με απέλαση
10:55
Τι συζήτησαν Τραμπ - Νετανιάχου για Ιράν, αφοπλισμό Χαμάς και τη δεύτερη φάση της εκεχειρίας στη Γάζα
10:50
Στα 15,7 δισ. ευρώ το 2024 η αξία παραγωγής στον κατασκευαστικό κλάδο
10:44
Καποδίστριας και ψυχανάλυση
10:41