ΚΟΣΜΟΣ

Φρίκη στην Iταλία: Συνελήφθη 27χρονη μητέρα που έπνιξε τα δύο της βρέφη

Φρίκη στην Iταλία: Συνελήφθη 27χρονη μητέρα που έπνιξε τα δύο της βρέφη
Unsplash

Με την κατηγορία της διπλής βρεφοκτονίας συνελήφθη και οδηγήθηκε στη φυλακή σήμερα το πρωί (4/11) η 27χρονη μητέρα Monia Bortolotti, λίγο έξω από το Μπέργκαμο της Ιταλίας.

Ειδικότερα, όπως μεταδίδει η Il Messaggero, η γυναίκα κατηγορείται για τον θάνατο των δύο παιδιών της, ενός κοριτσιού 4 μηνών και ενός αγοριού 2 μηνών, μέσα σε δύο μόλις χρόνια.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, η έρευνα των Αρχών ξεκίνησε μετά τον θάνατο του δεύτερου της παιδιού στις 25 Οκτωβρίου 2022. Το πρώτο της παιδί, έφυγε από τη ζωή στις 15 Νοεμβρίου του 2021.

Ένας δεύτερος θάνατος σε βρεφική κούνια, σύμφωνα με τις Αρχές, ένα χρόνο μετά την αρχική τραγωδία, θεωρήθηκε ύποπτος. Τόσο στην πρώτη όσο και στη δεύτερη περίπτωση, όταν σημειώθηκαν οι θάνατοι, η γυναίκα βρισκόταν μόνη στο σπίτι και είχε καλέσει σε βοήθεια.

Οι ύποπτες ομοιότητες στους θανάτους των βρεφών

Μάλιστα, οι ομοιότητες με τον προηγούμενο πρόωρο θάνατο της πρώτης κόρης της γυναίκας, οδήγησαν την Αστυνομία και τις δικαστικές Αρχές στη διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής του νεογνού.

Το αποτέλεσμα της αυτοψίας, που έφτασε τον Φεβρουάριο του 2023, αποκάλυψε ότι ο θάνατος του βρέφους δύο μηνών προκλήθηκε αναμφίβολα από οξεία μηχανική ασφυξία, από συμπίεση του θώρακα.

Έτσι, οι έρευνες οδήγησαν τις Αρχές στην επανεκτίμηση των αιτιών θανάτου της πρώτης κόρης, που συνέβη τον Νοέμβριο του 2021. Επίσης, και σε εκείνη την περίπτωση, μόνο η μητέρα ήταν παρούσα στο σπίτι. Η ίδια μάλιστα, είχε αναφέρει πως έδωσε στο μωρό γάλα και το άφησε να το χωνέψει στην αγκαλιά της μέχρι να αποκοιμηθεί, υποστηρίζοντας όταν πια βρέθηκε νεκρό στην κούνια του, ότι πέθανε από εισρόφηση γάλακτος.

Η «παραδοχή» της μητέρας

Ακολούθησε η εκταφή της πρώτης κόρης, η οποία ωστόσο δεν έδωσε πολλά στοιχεία, ενώ η μητέρα βλέποντας ότι οι Αρχές έψαχναν αδιάκοπα την αιτία θανάτου της μικρής, υπό τον φόβο ότι θα αποκαλυφθεί, άλλαξε την αρχική της κατάθεση. Μάλιστα, αυτή τη φορά υποστήριξε ότι το βρέφος πέθανε καταλάθος από ένα μαξιλάρι.

Οι Αρχές τελικώς, οδηγήθηκαν στο συμπέρασμα βάσει των ερευνών που διεξήγαγαν ότι η αιτία θανάτου και των δύο βρεφών είναι η ίδια. Μάλιστα, σύμφωνα με την Εισαγγελία, η 27χρονη προκάλεσε ασφυκτικό θάνατο στα βρέφη επειδή «είχε εκνευρισμό από το παρατεταμένο τους κλάμα».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ