ΚΟΣΜΟΣ

Ερντογάν κατά Ισραήλ: Είναι καθήκον μας να σταματήσουμε τις σφαγές στη Γάζα

Ερντογάν κατά Ισραήλ: Είναι καθήκον μας να σταματήσουμε τις σφαγές στη Γάζα
O Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν (ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ) Kazakhstan's Presidential Press Office via AP

Νέα σφοδρά πυρά εξαπέλυσε κατά του Ισραήλ ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε ομιλία του στη γενέτειρά του τη Ριζούντα της βορειοανατολικής Τουρκίας.

Απευθυνόμενος στο συγκεντρωμένο πλήθος, λίγο πριν από την επίσκεψη του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν στη Τουρκία, αναφέρθηκε στο «καθήκον της Τουρκίας» να σταματήσει τις σφαγές, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, στη Γάζα, δεσμεύτηκε ότι «δεν θα αφήσουμε τα αδέλφια μας στη Γάζα μόνα τους» και υποστήριξε ότι είναι ιστορική ευθύνη η σκληρή στάση έναντι αυτών που υποστηρίζουν «αυτές τις δολοφονίες».

Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν μεταβαίνει στην Άγκυρα, προκειμένου να συναντηθεί με τον Τούρκο ομόλογό του Χακάν Φιντάν.

Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες που δημοσιεύτηκαν σε διεθνή μέσα ενημέρωσης έγινε γνωστό στην αμερικανική πλευρά ότι ο Τούρκος πρόεδρος δεν θα ήταν διαθέσιμος για συνάντηση, λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων -πιθανώς την επίσκεψη στη Ριζούντα.

«Είναι καθήκον μας να σώσουμε τους Παλαιστίνιους αδελφούς μας από την ισραηλινή καταπίεση και να σταματήσουμε τις σφαγές που γίνονται στη Γάζα μπροστά στα μάτια ολόκληρου του κόσμου», υποστήριξε, μεταξύ άλλων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ