Στην Άγκυρα ο Άντονι Μπλίνκεν: «Εργαζόμαστε για μια ανθρωπιστική παύση στη Γάζα»
Έφτασε στην Άγκυρα ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν για την συνάντηση που θα έχει την Δευτέρα (6/11) με τον Τούρκο ομόλογο του, Χακάν Φιντάν.
Τον επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας υποδέχθηκαν στο αεροδρόμιο Εσενμποά ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Άγκυρα Τζέφρι Φλέικ, ο πρέσβης Γιαπράκ Μπαλκάν, γενικός διευθυντής διμερών πολιτικών υποθέσεων για την Αμερική στο Υπουργείο Εξωτερικών, ο αναπληρωτής κυβερνήτης της Άγκυρας Ναμίκ Κεμάλ Ναζλί και πολλοί άλλοι αξιωματούχοι.
Η κατάσταση στη Γάζα, τα περιφερειακά ζητήματα και οι διμερείς σχέσεις αναμένεται να συζητηθούν στις επίσημες συνομιλίες.
Ο ίδιος μιλώντας σε δημοσιογράφους μετά το σταθμό στη Βαγδάτη είπε: «Για να εξασφαλίσουν μια ανθρωπιστική παύση στη Γάζα, η οποία θα μπορούσε να προωθήσει πολλές προτεραιότητες, συμπεριλαμβανομένης της παροχής περισσότερης βοήθειας και της απελευθέρωσης των ομήρων της Χαμάς, εργάζονται οι Αμερικανοί αξιωματούχοι».
Ο Μπλίνκεν έφτασε στην Τουρκία μετά από διαδοχικές στάσεις σε Δυτική Όχθη, Κύπρο και Ιράκ, καμία από τις οποίες δεν είχε ανακοινωθεί για λόγους ασφαλείας. Αξίζει να σημειωθεί ότι πριν από τη μετάβαση στο Ιράκ έκανε μια στάση για ανεφοδιασμό στην αεροπορική βάση της Σούδας στην Κρήτη.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ξαφνική επίσκεψη Μπλίνκεν στο Ιράκ
Στάση στη Σούδα για το αεροσκάφος του Μπλίνκεν προτού κατευθυνθεί στην Άγκυρα
Στην Κύπρο ο Μπλίνκεν: Στο επίκεντρο η δημιουργία ανθρωπιστικού διαδρόμου για τους άμαχους της Γάζας
Ροδόπη: 53χρονος σκότωσε με μαχαίρι τη σύζυγό του και επιχείρησε να αυτοκτονήσει
15:22
Ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν προσγειώθηκαν στο Ηνωμένο Βασίλειο
15:20
Διευρύνεται το ευρωπαϊκό της αποτύπωμα «BESS» της Metlen - Έργα σε Ιταλία, Ελλάδα και Ην. Βασίλειο
15:13
Χωρίς τις αισθήσεις του εντοπίστηκε κρατούμενος στο Αστυνομικό Τμήμα Χανίων
15:08