Σομαλία: Δέκα νεκροί από τις πλημμύρες που εκτόπισαν πάνω από 110.000 ανθρώπους
Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης βρίσκεται η Σομαλία μετά τις έντονες βροχοπτώσεις και τις καταστροφικές πλημμύρες που σημειώθηκαν την Κυριακή (5/11) στην αφρικανική χώρα.
Συγκλονιστικά είναι τα πλάνα που είδαν το φως της δημοσιότητας με τα επακόλουθα των πλημμυρών σε πολλές περιοχές της Σομαλίας, οι οποίες έχουν εκτοπίσει περισσότερους από 113.000 ανθρώπους και έχουν «επηρεάσει προσωρινά» εκατοντάδες χιλιάδες, όπως ανέφερε τη Δευτέρα (6 Νοεμβρίου) το Γραφείο Συντονισμού Ανθρωπιστικών Υποθέσεων του ΟΗΕ (OCHA).
Tουλάχιστον 14 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, σύμφωνα με ανακοίνωση η Υπηρεσία Διαχείρισης Καταστροφών της Σομαλίας στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης X (πρώην twitter).
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΚΟΣΜΟΣ
Σομαλία: Τουλάχιστον 10 νεκροί από έκρηξη παγιδευμένου φορτηγού
ΚΟΣΜΟΣ
Ιταλία: Κύμα κακοκαιρίας με έξι νεκρούς και δύο αγνοούμενους
ΚΟΣΜΟΣ
ΠΟΥ: Ο δάγκειος πυρετός μεγάλη απειλή για νότια Ευρώπη, ΗΠΑ και Αφρική
ΚΟΣΜΟΣ
Βενεζουέλα: Η Μαρία Κορίνα Ματσάδο δηλώνει βέβαιη για μετάβαση σε ελεύθερες εκλογές
21:44
ΕΛΛΑΔΑ
Κακοκαιρία: Μέτρα για άστεγους και ευάλωτους στη Θεσσαλονίκη - Ανοίγουν θερμαινόμενοι χώροι
21:35
ΚΟΣΜΟΣ
Διαμαρτυρία χιλιάδων Κουβανών μπροστά από την πρεσβεία των ΗΠΑ κατά των αμερικανικού ιμπεριαλισμού (pics)
21:27
ΚΟΣΜΟΣ
Ένας νεκρός και 10 τραυματίες από σύγκρουση λεωφορείου με τρένο στο λιμάνι του Αμβούργου
21:18
ΕΛΛΑΔΑ