ΚΟΣΜΟΣ

Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα σκοπεύουν να χτίσουν νοσοκομείο εκστρατείας στη Γάζα

Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα σκοπεύουν να χτίσουν νοσοκομείο εκστρατείας στη Γάζα
Νοσοκομείο στη Γάζα AP Photo/Hatem Ali

Νοσοκομείο εκστρατείας στη Λωρίδα της Γάζας σκοπεύουν να κατασκευάσουν τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, όπως ανακοινώθηκε αργά τη Δευτέρα (6/11). 

Ήδη μετά από εντολή του προέδρου των ΗΑΕ, Μοχάμεντ μπιν Ζάγεντ αλ Ναχιάν, απογειώθηκαν πέντε αεροσκάφη από το Αμπού Ντάμπι με τον απαραίτητο εξοπλισμό για την κατασκευή του νοσοκομείου, σύμφωνα με το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων της χώρας, το WAM.

Ο εξοπλισμός που μετέφεραν επρόκειτο να εκφορτωθεί στην αιγυπτιακή πόλη Ας Αρίς και μετά να μεταφερθεί στη Λωρίδα της Γάζας.

Στο νοσοκομείο αυτό θα δημιουργηθούν 150 κλίνες θα έχει διάφορες κλινικές και ειδικότητες, μεταξύ των οποίων Μονάδες Εντατικής Θεραπείας και παιδιατρική κλινική, διευκρίνισε το WAM. Σύμφωνα με το πρακτορείο, η πρωτοβουλία αποτελεί έκφραση της ιστορικής υποστήριξης και αλληλεγγύης των ΗΑΕ προς τον παλαιστινιακό λαό.

Να σημειωθεί ότι, πέραν των ισραηλινών επιθέσεων που έχουν δεχθεί πολλά νοσοκομεία της Γάζας, αυτά που έχουν παραμείνει «όρθια» υπολειτουργούν λόγω των ελλείψεων σε φάρμακα, καύσιμα και ρεύμα που έχει προκαλέσει ο ισραηλινός αποκλεισμός στον πολιορκημένο θύλακα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ