ΚΟΣΜΟΣ

Συναγερμός στην Νότια Κορέα - Δεκάδες κρούσματα εμφάνισης κοριών σε μεγάλες πόλεις

Συναγερμός στην Νότια Κορέα - Δεκάδες κρούσματα εμφάνισης κοριών σε μεγάλες πόλεις
Κοριοί (ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ) AP Photo/Alex Brandon

Η επιδημία των κοριών που έχει θορυβήσει την Ευρώπη έφτασε στη Νότιο Κορέα με τις αρχές να κινητοποιούνται για την αντιμετώπιση της.   

Συνολικά έχουν αναφερθεί 17 περιπτώσσεις μόλυνσης στην πρωτεύουσα Σεούλ και τις πόλεις Μπουσάν και Ιντσόν από την 5 Νοεμβρίου σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ.

Για την αντιμετώπιση της επιδημίας η κυβέρνηση έχει διασφαλίσει κονδύλια 358,000 ευρώ.

Πριν από την Νότια Κορέα κοριοί έκαναν την εμφάνισή τους σε Γαλλία και Ηνωμένο Βασίλειο προκαλώντας πανικό.

Οι μολύνσεις από κοριούς στη Νότια Κορέα αναφέρθηκαν ήδη από τον Σεπτέμβριο, σε ένα πανεπιστήμιο στην πόλη Νταεγού στα νοτιοδυτικά.

Ορισμένοι Νοτιοκορεάτες αποφάσισαν να μείνουν μακριά από κινηματογράφους και δημόσια μέσα μεταφοράς από το φόβο των κοριών.

Η νοτιοκορεατική εφημερίδα EDaily News ανέφερε ότι μια 34χρονη κάτοικος της Σεούλ, η κα Τσόι θα αποφύγει προς το παρόν να ταξιδεύει σε συρμούς του μετρό με υφασμάτινα καθίσματα.

Μάλιστα ψέκασε επίσης φυτοφάρμακο «σε όλο» το σπίτι της από φόβο μήπως «εμφανιστούν ξαφνικά» κοριοί, ανέφερε το δημοσίευμα.

Ένας άλλος κάτοικος ο κ. Σέο αποκάλυψε ότι θα έμενε στο σπίτι με τη φίλη του προς το παρόν.

Πριν από το πρόσφατο ξέσπασμα, η Νότια Κορέα θεωρείτο ότι είχε εξαλείψει τους κοριούς μετά από μια πανεθνική εκστρατεία εξόντωσης τη δεκαετία του 1960.

Αν και οι κοριοί δεν μεταδίδουν ασθένειες, τα δαγκώματα τους μπορεί να προκαλέσουν έντονη φαγούρα. Το ξύσιμο για να ανακουφιστεί η φαγούρα μπορεί να προκαλέσει πληγές που μπορεί να οδηγήσουν σε μολύνσεις ή ουλές.

Η μητροπολιτική κυβέρνηση της Σεούλ έχει προγραμματίσει να επιθεωρήσει περίπου 3.200 δημόσιες εγκαταστάσεις, συμπεριλαμβανομένων ξενοδοχείων και λουτρών, για να αξιολογήσει τις συνθήκες υγιεινής τους.

Η κυβέρνηση θα συναντηθεί επίσης με ιδιώτες εμπειρογνώμονες για να συζητήσει τις βέλτιστες πρακτικές για τον έλεγχο των κοριών.

Η Σεούλ σχεδιάζει να ζεσταίνει σε τακτική βάση τα υφασμάτινα καθίσματα στα μετρό της πόλης και να αντικαταστήσει τα υφασμάτινα καθίσματα με άλλα υλικά, ανέφεραν τοπικά δημοσιεύματα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ