ΚΟΣΜΟΣ

Ινδονησία: Διαψεύδει ότι το νοσοκομείο της στη Γάζα βρίσκεται πάνω από σήραγγες της Χαμάς

Ινδονησία: Διαψεύδει ότι το νοσοκομείο της στη Γάζα βρίσκεται πάνω από σήραγγες της Χαμάς
Νοσοκομείο στη Γάζα (ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ) AP Photo/Hatem Moussa

Διαψεύδει το υπουργείο Εξωτερικών της Ινδονησίας τον ισραηλινό ισχυρισμό  ότι ένα νοσοκομείο που χτίστηκε στη Λωρίδα της Γάζας  βρίσκεται πάνω σε ένα δίκτυο σηράγγων της Χαμάς και βρίσκεται κοντά σε ένα σημείο εκτόξευσης πυραύλων κατά του Ισραήλ.

«Το νοσοκομείο της Ινδονησίας στη Γάζα είναι μια εγκατάσταση που χτίστηκε από τον ινδονησιακό λαό αποκλειστικά για ανθρωπιστικούς σκοπούς και για να εξυπηρετήσει τις ιατρικές ανάγκες του παλαιστινιακού λαού στη Γάζα», ανέφερε το υπουργείο Εξωτερικών της Ινδονησίας σε ανακοίνωσή του την Τρίτη (7/11) .

Το νοσοκομείο, που βρίσκεται στη βόρεια Γάζα κοντά στα οχυρωμένα σύνορα με το Ισραήλ, κατασκευάστηκε με φιλανθρωπικά κονδύλια της Ινδονησίας το 2011.

Ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού Ντανιέλ Χαγκάρι είχε υποστηρίζει την Δευτέρα (6/11): «Μπορώ να σας δείξω τον λόγο για τον οποίο οικοδόμησαν το νοσοκομείο εκεί πέρα. Δεν είναι έκπληξη το ότι η Χαμάς κατασκεύασε το νοσοκομείο πάνω από τις τρομοκρατικές υποδομές της», ανέφερε ο εκπρόσωπος των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων σε βίντεο.

Παρουσίασε επίσης αποδείξεις, σύμφωνα με την ισραηλινή πλευρά για την ύπαρξη εγκατάστασης εκτόξευσης πυραύλων σε απόσταση 75 μέτρων από το νοσοκομείο.

Και η ινδονησιακή οργάνωση αρωγής που διαχειρίζεται το νοσοκομείο, η MER-C, επίσης απέρριψε την κατηγορία του ισραηλινού στρατού πως η εγκατάσταση χρησιμοποιείται από τη Χαμάς.

«Αυτό για το οποίο μας κατηγορεί το Ισραήλ μπορεί να είναι προϋπόθεση για να εξαπολυθεί επίθεση εναντίον του ινδονησιακού νοσοκομείου στη Γάζα», εκτίμησε χθες Δευτέρα (6/11) ο Σαρμπίνι Άμπντουλ Μουράντ, ο επικεφαλής της MER-C, σε δημοσιογράφους στην Τζακάρτα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ